Barnboksveckan- Kaj lär sig åka skidor

Den här veckan är det barnboksveckan och detta måste ju såklart uppmärksammas, så varje dag hela veckan kommer Busandebarn att lägga ut en recension av en bok. Vi kommer att välja böcker från vår stora bokhylla här hemma så det kommer bli både nya och gamla böcker för barnen då vi inte ens läst hälften av alla böcker vi har.

Första boken ut under barnboksveckan blev "Kaj lär sig åka skidor" av Katarina Ekstedt.
Den handlar om, som titeln beskriver, att Kaj ska lära sig att åka skidor. Kaj har aldrig åkt slalom förut och ska därför få gå på skidskola när familjen är på besök i fjällen. Läsaren får följa Kaj under hans skidskoledagar och allt är inte så lätt som man kan tro.

Boken tycker jag är bra då den visar vad man kan vänta sig när man ska lära sig att åka slalom på skidskola. Genom bild och text får barnet lära sig olika ord och begrepp som är bra att kunna när man ska ut i backen för första gången. 

Med inslag av roliga rim och ord här och där så blir boken även rolig och inte bara informativ. Boken har också ett bra budskap, att inte ge upp när det är svårt. 

Jag skulle rekommendera föräldrar att läsa denna bok inför en fjällsemester med barnen om de inte varit där förut eller om minnet behöver friskas upp. Självklart passar den annars också. Edwin tyckte boken var jätterolig och han kiknade av skratt när han hörde ordet lattjolajbans. Han blev också mycket inspirerad till att lära sig åka slalom.Kommentera här: