Colgate ProClinical A1500

Jag anmälde mig till att få testa denna eltandborste eftersom jag inte använt eltandborste förut och var nyfiken på hur den skulle kännas och fungera. Jag väntade med spänning på att eltandborsten skulle komma och blev överlycklig när jag fick beskedet att jag skulle hämta ut den på posten.

Självklart testade jag den så fort jag laddat tandborsten ordentligt. Enligt instruktionsboken som jag läste under tiden tandborsten laddade så fanns det en rad olika finesser som jag gillade. Det fanns olika lägen man kunde använda beroende på vilket resultat man ville ha på tandborstningen. Att tandborsten skulle "säga till" när det var dags att byta sida och att den stängde av sig efter 2 minuters tandborstning lät verkligen jätte bra!

 När tandborsten var laddad provade jag den. Jag måste säga att efter att alltid ha använt mig av en traditionell tandborste så var jag inte imponerad. Jag kände mig inte fräsch i munnen efteråt och att den vibrerar var inget jag gillade. Det kändes som om hela huvudet vibrerade på mig och det var inte behagligt på tänderna heller av vibrationerna.

Jag som hade sett timern på tandborsten som en bra idé var inte heller imponerad av den. Jag kom på att jag vill ha mycket längre tid på mig att borsta tänderna.

Efter första försöket så tänkte jag att jag aldrig mer skulle använda tandborsten.

Många dagar flöt förbi, men så idag bestämde jag mig för att ge tandborsten en chans till. Jag kan ju inte bara ge upp efter första försöket.

Faktiskt så var det inte så farligt med vibrationerna, de kändes mindre den här gången, jag hade kanske förstorat upp min förstagångsupplevelse. Men jag gillar ändå inte riktigt att det vibrerar. Min pappa har arbetat med vibrerande verktyg och därför fått Raynauds fenomen och jag funderar på hur bra det är i längden för tänderna att det vibrerar på dem så mycket. Kan kapillärerna ta skada av vibrationerna?

Att timern hade för kort tid gör ju faktiskt inget. För när de 2 minuterna passerat stängs tandborsten av och då byter jag från nere till uppe och kan ha på mer tandkräm på tandborsten. Att tandborsten säger till 4 gånger innan den stängs av är jättebra, för då vet man hur mycket tid man har på sig och sen kan man borsta någorlunda jämnlång tid på båda sidorna.

Fräschheten i munnen är något jag saknar efter tandborstningen men tänderna känns rena. Sen är det ju bra att använda munskölj efter tandborstningen och där kommer den rena känslan in.

Jag borstar vidare och ser om jag ändrar inställning något mer :)