Tips för roligare städning

Mina barn vill absolut inte städa, inga mutor eller hot hjälper så mitt senaste försök till "roligare" städning har faktiskt fungerat 2 gånger! :D

De äldsta pojkarna delar rum så det måste hjälpas åt att städa och som sagt är det inte ett dugg roligt! De har alldeles för mycket saker som ligger utspridda överallt.

Jag började iallafall med att kolla över vilka saker de hade och om de kunde delas in i olika lådor eller grupper. Jag kom fram till 8 olika grupper av leksaker, sedan delade jag upp så de fick ansvara för 4 grupper av leksaker var. Martin fick det han leker mest med och detsamma med Noel.

Jag målade 8 lappar med bild och text så att barnen kan gå till sina lappar och titta på vad det är de ska städa upp. Martins ansvarslappar har röda bilder och röd text och Noels lappar har blåa bilder och blå text. Lapparna tejpade jag upp på insidan av barnens garderobsdörrar.

Martin behöver bara städa upp de leksaker som hör till hans grupper och Noel behöver bara städa sina ansvarsleksaker.

Barnen tycker att det är mycket roligare att städa för att de har så "lite" leksaker att plocka ihop, för när de är färdiga med sina saker så har de städat färdigt! Har den andre inte plockat sina saker så får den ju fortsätta med sitt tills det är snyggt.

Hittills har det fungerat, men man vet ju aldrig...Testa det kanske fungerar för dina barn med :D

Noels ansvarsleksaker

Martins ansvarsleksaker