Pyssel- Luftballonger

 
Jag tycker att det är så gulligt med luftballonger och eftersom Leo inte har något ovanför sitt skötbord så tänkte jag pyssla ihop några luftballonger som han kan titta på.
 
Det enda man behöver för att göra dessa är
* papper i olika färger
* lim
* snöre/tråd
* sax
* något att hänga luftballongerna i, tex en ring av något slag eller som jag, jag tog en galge.
 
1. Använd en mall för att rita cirklar på pappret, tex ett glas, en tallrik eller liknande.
2. Klipp ut cirklarna och vik dem på mitten.
3. Limma ihop den ena vikta delen av cirkeln med en cirkel av en annan färg. Fortsätt med varannan färg och när du har tillräckligt med delar (jag använde 6 st cirklar, 3 av varje färg) så limmar du ihop den första och den sista delen med varandra så att en boll bildas.
4. Vik ihop bollen igen och måla den form som du vill ha på luftballongen. Klipp ut.
5. Limma på eller sy fast ett snöre/tråd på luftballongen och knyt fast i cirkeln/galgen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Köpa ny vinteroverall

 ”Inlägget är reklam för Reima och innehåller annonslänkar”
 
Edwin har en 3i1 jacka från Reima som han älskar och som håller en mycket hög kvalitet. Jackan kommer att vara perfekt i vinter då den håller för temperaturer ner till -10 grader. Läs mer om vad vi tycker om jackan här! Men som med alla små barn så kommer han ju inte att stå stilla när snön kommer. Självklart kommer han vilja hoppa i snöhögar, susa ner för pulkabacken, plaska i pölar och glida runt på is och då behöver han något som även skyddar och värmer benen.
Eftersom jag är nöjd med jackan så kikade jag in på Reimas hemsida för att titta på overaller. Jag hittade då en overall som gör allt en overall ska göra (och lite till) men även har reflextryck! Detta är mycket bra då barnen inte alltid vill ha reflexvästen på sig eller så glömde man som förälder att ta med reflexvästen. I denna overall är den inbyggd! Mycket smidigt och framförallt trafiksäkert! Med overallen så vet man att ens barn syns i trafiken både hemma och när de är ute med förskolan på promenader. Overallen som jag fastnade för heter Koli och har ett snyggt tryck där reflexerna är integrerade. Förutom Koli så finns det även reflekterande jackor, mössor, skor och vantar.
 
 
 

Pyssel- Överraskningsmonster

 
För att göra ditt eget överraskningsmonster behöver du papper och färgpennor.
 
1. Vik pappret på mitten
2. Vik den ena halvan av pappret mot den vikta delen, så det blir en fjärdedels-vikning. (se bild)
3. Måla ditt monster så att huvudet är på fjärdedelen. Där pappret är vikt ska munnen börja. Ha pappret vikt när du målar. På den nedre delen av pappret ska benen och lite av magen vara.
4. Öppna pappret helt och foga samman huvudet med benen. Denna del av pappret ska vara en öppen mun. Så rita tänder eller något annat du vill ska synas i gapet.
5. Färglägg monstret.
6. När du visar någon ditt monster så börja med att ha pappret stängt för att visa ett snällt monster.  Öppna sedan pappret så att det stora gapet kommer fram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reimatec 3i1 skaljacka Brisk

Edwin har fått chansen att vara med i Reimas testpatrull och testa jackan Brisk. Det är en 3 i 1 skaljacka som är vattentät och smutsavvisande. Den klarar +5 till -10 grader.
Det bästa med jackan är att man kan ta av innerfodret och då blir det en höst/vår jacka. Är det en kallare dag så sätter man tillbaka innerjackan och vips så har man en vinterjacka.
Jag tycker att det är en mycket smart design då man under vår och höst inte riktigt vet hur man ska klä sitt barn. När morgonen är kall och eftermiddagen är varm så måste man packa med olika jackor till förskolan/skolan men med denna jacka så behöver man bara en. Sen är det ett plus att den också är vattentät så det blir ännu ett klädesplagg mindre att komma ihåg att packa.
Jag har ännu inte hittat något dåligt med jackan men den ska fortsätta att testas så fler uppdateringar kommer.
Edwin vill tillägga att den svarta jackan är mycket bra att flossa i ;
 
Följ busandebarn på Instagram för att se bilder på vad vi gör, innan de kommer på bloggen!
 
 
 Edwin leker i lekparken.
 
 
 
Det blev varmt att leka så Edwin tog av sig jackan och tog loss den tunnare jackan som fungerar som innerfoder.
 
 
 
 
Redo att leka igen!