Hemmagjord Risifrutti

Länk till Busandebarns hemsida fylld med skoj!

Barnen älskar Risifrutti så jag provade att göra en egen. Det är smidigt att ha en större sats hemma så att de kan äta flera gånger. 
Det går åt många förpackningar när hela familjen ska ha en varsin Risifrutti och alla plast man kan spara in på är bra. Sen blir det ju också färre resor till återvinningen 😉
Risifruttin blev mycket uppskattad och den kommer jag att svänga ihop fler gånger.
Här kommer receptet. Jag är inte så noga med att mäta vissa ingredienser utan tar det mer på känn men jag ska försöka att uppskatta ungefär hur mycket jag använde. Eftersom vi är en stor familj blev det en mycket stor sats, men här gick det åt som smör i solsken på någon frukost, som mellanmål och kvällsmat.

Du behöver:
Ca 4dl grötris 
Ca 1 liter vatten
5 dl vispgrädde
3 msk vaniljsocker
Är ni en mindre familj, gör en mindre sats.

Så här gjorde jag:
Koka grötriset tills det blivit mjukt. Skölj av riset med kallt vatten i ett durkslag.
Vispa grädden. När grädden är nästan färdig häller du i vaniljsocker och vispar tills grädden är klar.
Blanda grötris och grädde. Servera med valfri sylt.