Busandebarns hemsida

Busandebarn har en hemsida där du kan hitta alla roliga tips vi har lagt ut. Alla tips är indelade efter kategori så att du lätt hittar det du letar efter.
På hemsidan finns bara tips på roliga pyssel, aktiviteter osv och inga blogginlägg om vardagen, vardagsinläggen hittar du som vanligt här på bloggen.
Just nu pågår en uppdatering av hemsidan, så ha överseende med bilder med sämre kvalitet för snart kommer det nya :D 
 
Här hittar du adressen till hemsidan: 
 
Om du läser bloggen från datorn hittar du länken till hemsidan överst i varje inlägg samt överst på sidan.
Läser du bloggen från din mobil hittar du länken under "länkar" i menyn.
 
 
 
 

Hemmagjord Risifrutti


Barnen älskar Risifrutti så jag provade att göra en egen. Det är smidigt att ha en större sats hemma så att de kan äta flera gånger. 
Det går åt många förpackningar när hela familjen ska ha en varsin Risifrutti och alla plast man kan spara in på är bra. Sen blir det ju också färre resor till återvinningen 😉
Risifruttin blev mycket uppskattad och den kommer jag att svänga ihop fler gånger.
Här kommer receptet. Jag är inte så noga med att mäta vissa ingredienser utan tar det mer på känn men jag ska försöka att uppskatta ungefär hur mycket jag använde. Eftersom vi är en stor familj blev det en mycket stor sats, men här gick det åt som smör i solsken på någon frukost, som mellanmål och kvällsmat.

Du behöver:
Ca 4dl grötris 
Ca 1 liter vatten
5 dl vispgrädde
3 msk vaniljsocker
Är ni en mindre familj, gör en mindre sats.

Så här gjorde jag:
Koka grötriset tills det blivit mjukt. Skölj av riset med kallt vatten i ett durkslag.
Vispa grädden. När grädden är nästan färdig häller du i vaniljsocker och vispar tills grädden är klar.
Blanda grötris och grädde. Servera med valfri sylt.

Babynest

En av mina arbetskamrater kom över på en fika för någon dag sedan. Med sig hade hon ett babynest som hon sytt alldeles själv! 
Hon har berättat att hon gillar att sy när hon får tid och det är verkligen något hon är bra på har jag nu fått erfara! Hon hade även sytt ett matchande täcke/en filt som man antingen kan ha i babynestet eller i barnvagnen.
Jag blev verkligen jätteglad för jag har inget babynest och har faktiskt aldrig haft något till någon av barnen. 
Nu ligger babynestet i den nyinköpta bedside criben och bara väntar på att bebis ska komma. Bara 5 veckor kvar!

Avslutningspresenter

Det är mycket vid skolavslutningen som ska fixas, bland annat avslutningspresenter till alla fröknar. Själv tycker jag att det räcker med att alla i klassen går ihop och köper en blomma eller något annat fint till sin fröken. Alla kan då lägga en liten summa vilket blir mycket billigare än om man ska köpa en bukett själv till varje pedagog som barnen haft.
Egentligen behöver man inte köpa något alls, de mindre barnen kan måla en teckning eller plocka en fin blomma från trädgården eller vägkanten och ge. Annars räcker faktiskt en kram, tillsammans med en önskan om en trevlig sommar väldigt långt och uppskattas precis lika mycket som något köpt.
 
Men i år valde jag ändå att köpa en egen present till Philips fröknar på fritids.Han ska nu ska sluta där då jag ska vara föräldraledig och Philip efter det kommer att kunna gå med sina bröder eller kanske själv hem.
Han har 3 fröknar som jag valde att köpa en kruka samt frön till med texten "Tack för att du hjälpt mig växa". Krukan innehåller jord samt en grillpinne där fröna sitter fast i en egen hemmagjord påse med texten på. Alla fröknar fick rädisor att plantera.
 
 
 
 
Till Edwins fröknar på förskolan ville jag också ge något då jag tycker att de gör ett sådant fantastiskt jobb. Men eftersom de är så många fröknar på hans avdelning så valde jag att göra en gemensam present till dem som de får dela på när de jobbar. Det blev en glasburk med ett inplastat hjärta fastknutet i ett snöre runt locket. I burken lade jag söta skittles i olika färger. Lägg märke till att godisarna i burken har samma färg som de hjärtan som finns på beskrivningen av vad fröknarna gör så bra.