Trädgården är full med godis!

Jag älskar verkligen sensommaren och den tidiga hösten då trädgården fylls med diverse godsaker. Att bara kunna gå och plocka något gott att äta är så lyxigt.
Under sommarens första del så kunde vi njuta av goda rabarber. Att ha en variation i trädgården som blommar och mognar olika tider är bra för att det ska bli lite omväxling på det man äter. 
Nästa vår ska jag se till att plantera ännu mer ätbara godsaker för att kunna njuta av en ännu större mångfald.
Barnen tycker också om att kunna gå och plocka olika saker själva och det är tillåtet att äta så mycket man vill när naturens godis väl har mognat. 
 
 
 
 

Insektsbad

Ett lätt och roligt pyssel att göra med barnen är ett insektsbad. Vare sig det är varmt och torrt eller mer regnigt kan det vara bra för olika insekter att ha tillgång till vatten nära de blommor som de besöker. 
Den här gången hade vi allt hemma till pysslet och man kan gärna plocka saker i naturen eller ta vad man har.
Vi använde ett terracottafat, plockade några stenar på gården och sedan tog vi några av barnens spelkulor för att få in lite färg. För att insekterna ska kunna dricka av vattnet utan att drunkna så behövs saker som de kan sitta på ovanför vattenytan, därav kulor och stenar.
Nu är det fritt fram att dekorera fatet som man vill. När ni är klara så fyller ni på med lite vatten. Det får inte täcka alla dekorationer då insekterna behöver torra platser att sitta på.
Nu är det bara att vänta och se vilka insekter som dyker upp!

Mjölk- och sockerfri glass

 
Glass är något som jag verkligen saknar att äta. I affären finns det sockerfri glass och det finns mjölkfri glass, men det finns ingen glass som tagit bort båda delarna. Självklart kan man göra glass själv och blanda frukt eller bär med t.ex. kokosgrädde eller havremjölk. Problemet för mig är dock att jag inte heller kan äta frukt eller bär och därmed så försvinner de flesta alternativen för mig.
 
Men igår fick jag en idé till en glass som borde vara god samt socker- och mjölkfri.
 
Jag blandade kakao och ytterst lite stevia sötningsmedel med havremjölk så att det blev som en tjock chokladsås. Jag hällde ca 1/3 i en glassform för pinnglass. Resten av formen fyllde jag upp med Plantis "creamy dessert".
Eftersom både chokladblandningen och grädden är ganska tjocka så knackade jag formen mot bänken så att eventuella hål skulle fyllas. Pinnen sattes i och sedan åkte formen in i frysen.
 
Resultatet blev över förväntan! Det smakade som gräddglass med mörk choklad, mycket gott!