Tjuvstartar med semlor

Trodde att semeldagen var nära så jag köpte lite ingredienser på affären för att kunna göra egna. 

När jag kom hem kollade jag upp hur långt det var kvar och insåg då att jag var en hel månad för tidig! Men vad gör det, då hinner vi äta flera 😉 
Eftersom vi har 1 som inte äter mandel och 2 som inte äter mjölkprodukter så är det bäst att sätta ihop egna semlor.
Jag har hittat en jättebra mjölkfri grädde som jag ofta använder till efterrätt och andra tillfällen då man vill ha vispad grädde. Den heter "visp" från Go Green och är baserad på havre.

En vanlig semla med mandelmassa
En mjölkfri semla med mandelmassa

Disney on ice

I början av januari bar det av mot Stockholm för att se Disney on ice i Globen. 

Det var första gången vi besökte detta evenemang så alla var i spänd förväntan. 
Showen var mycket välgjord och dansarna på isen var mycket duktiga. Kulisser, ljus och kostymer var proffsigt gjorda så man fick den mysiga känslan som filmen Frost har.
Barnen uppskattade också showen vilket jag var lite orolig för. Skulle 12-åringen gilla Frost och själva upplägget? Skulle 4 åringen orka sitta still, titta och förstå vad showen går ut på? 4 åringen var nog mest engagerad då han ropade alla figurers namn, sjöng med i sångerna och vinkade åt Elsa och Olof nere på isen. Även de äldre barnen tittade nyfiket på showen och uppskattade äventyret vi tagit med dem på.
Så detta är något vi skulle kunna uppleva igen!

Baymax-tårta

I början av januari fyllde Edwin 4 år. Barnen brukar alltid få önska vad de vill ha för tårta och i år ville Edwin ha en Baymax-tårta. Jag var lite osäker ett tag på om jag skulle klara av uppgiften att göra en Baymax men efter en stunds knådande och formande så lyckades jag. Edwin var mycket nöjd och Baymax sitter fortfarande idag på ett fat i kylen för Edwin vill spara honom. Brorsorna har många gånger försökt att äta upp honom men Edwin är bestämd, ingen äter Baymax! 😊