En nisse har flyttat in!

I morse när vi kom ner i köket hade alla mina paket på adventskalendern försvunnit. Istället hängde där en varsin liten påse till barnen med godisar och ett brev. Brevet var från en liten nisse som blivit utsänd av tomten att bo hos oss fram till jul. Nissen lovar att han ska ta hand om barnens adventskalender så att mamma och pappa inte behöver fixa med den.
 
 
 
 
 
 
Från barnens adventskalender fanns ett snöre som ledde till vedspisen där nissen hade satt upp sin dörr,en stege och några julgranar. En liten postlåda fanns också bredvid dörren så nissen kommer nog att stanna ett tag som han lovat.
 
 
Vi kikade runt mer och upptäckte att tomten kommit in genom skorstenen och in genom muren där vedspisen ska bli inkopplad. Det hängde ett snöre från hålet och ner till vedspisen och sedan såg vi små, små fotspår där nissen gått. Skorna hade han glömt på utsidan av dörren.
 
 
 
 
Minstingen här hemma blev fascinerad av nissen och vill knacka på hans dörr, vilket han fick trots att nissen sagt att han kommer sova på dagarna. De äldre är lite mer svårflirtade men vi får se vad nissen hittar på härnäst, det kanske är något som de större barnen också gillar.
 
Följ nissens hyss varje dag här på Busandebarn!
1 Kourtney:

skriven

Alltså jag äääälskar de här så nisse-kiten! =) Tycker det är så bedårande sött och underbart! =)

Svar: Visst är dom! Jag blev så glad när jag såg hela konceptet med nissedörren och började genast planera för den.
Busandebarn

2 Anonym:

skriven

Har du köpt brevet/breven? Är dom i så fall färdig skrivna? Eller vart har du köpt dom? :)

Svar: Jag har skrivit brevet själv på datorn, lagt till bilder/stämplar och sedan skrivit ut och klippt till i rätt storlek 😊
Busandebarn

3 Nisse:

skriven

Hur många brev brukar du ha? Jag tycker det kan vara skönt att ha några extra utöver 24 eftersom man ibland vill anpassa efter dagen lite. Det är inte heller alla dagar man orkar med allt pyssel och bus känner jag. :)

Svar: Jag hade ett "inflyttningsbrev". Sedan små meddelanden när det behövdes instruktioner eller liknande. Ibland hade det bara hänt något busigt i köket som inte behövde instruktioner. Det är bra som du säger med planerade extra händelser/uppgifter och många saker som inte kräver så mycket pyssel. ibland kom jag på något helt nytt än det planerade för att det passade bättre. Det ska vara roligt och inte för tidskrävande, då blir det jobbigt i längden. Lycka till!
Busandebarn

Kommentera här: