Film- Håkan bråkan och Josef

 

Filmen handlar om familjen Andersson men istället för att följa Sune och hans kärleksbekymmer så får man istället följa Sunes lillebror Håkan.

 Familjen ska få en bebis och det visade sig bli en lillasyster. Håkan tycker mest att hon är skrikig i början men han gillar henne ändå. När Håkan fyller år så önskar han sig en hund men istället så får han en sköldpadda, en sköldpadda som kan tala men det är bara Håkan som hör sköldpaddan. I början tycker han inte om sköldpaddan och han försöker göra allt för att imponera på sina föräldrar och visa sig vara en bra storebror, vilket skulle kunna leda till att han får en hund i slutändan. Det händer fler och fler saker som gör att han börjar tvivla på uppmärksamheten från sina föräldrar, han tycker att de ger lillasyster för mycket uppmärksam, detta utnyttjar sköldpaddan till sin fördel. Håkan börjar gilla sköldpaddan mer och mer samtidigt som han börjar tycka mindre och mindre om sin lillasyster. Eftersom man följer Håkan så får man ser filmen ur hans perspektiv och hur han fantiserar och tänker som t ex när elfirman kommer för att dra el i garaget, då tror Håkan att det är barnaffären som kommit för att hämta honom, för det har sköldpaddan lurat i honom.

 

Man får till viss del också följa de andra i familjen och deras liv. Sunes som är kär i Sofie, Anna som är kär i en kille, föräldrarna som behöver byta hus nu när de fått fler barn och grannen som gör allt för att familjen Andersson inte ska flytta från sitt hus.

Jag tror att barnen kan ha det svårt att se att sköldpaddan ljuger och lurar i Håkan en massa osanningar men det är en spännande film eftersom det händer mycket. Filmen är rolig och de minsta barnen på 5 och 2½ år älskar filmen och har sett den många, många gånger. Sköldpaddan som är snyggt dataanimerad ser verklig ut och han pratar och rör sig och vem kan motstå en pratande sköldpadda?

Kommentera här: