Kvällens saga

Jag fick för mig att möblera om barnens böcker och göra ett litet minibibliotek i en av våra snedskrubbar. Nu hoppas jag att böckerna ska bli lättare att hitta och hämta för läsning.
Vi har massor med barnböcker så ibland glöms böcker bort eller försvinner i mängden. 
Kvällens nattsaga var en sådan bok. En bok vi läst mycket under en period men som hamnat bland alla andra och glömts bort.
Barnen blev så glada när jag hittade deras gamla favoritbok "Vem är rädd nu då?" av Jeanette Jonsson.
Boken är bra för de mindre barnen eftersom den upprepar ett mönster i texten och byter ut vissa delar på varje sida. Detta gör att barnen kan förutspå vad som ska komma och känna igen sig. Upprepningar brukar alltid vara populärt hos barnen vilket visade sig då jag fick läsa boken 2 gånger.
Gissa vilken bok som är beställd till imorgon kväll!? Just det..."Vem är rädd nu då?" 

Film- Big hero 6

 

Detta är en animerad film om pojken Hiro som börjar med att han smyger iväg på en robot figh med sin egenbyggda robot. Hiro är mycket smart och kan inte få utlopp för sin kreativitet, därför gör han saker han inte får eftersom det mesta tråkar ut honom.

Hiro har en storebror som heter Tadashi som också är smart och duktig. Tadashi har byggt en robot som heter Baymax som är skapad för att vara en hälsoledsagare. På den skola där Tadashi går uppfinner de saker och testar sina egna gränser. Tadashi vill att Hiro ska börja på skolan men Hiro gillar inte idén förrens han en dag besöker skolan. Hiro gör allt för att få komma in. Han är med på en utställning med sina microbotar som han uppfunnit och skolan blir imponerad av honom.

Tyvärr så förlorar Hiro sin bror Tadashi och sina microbotar i en brand, därefter vill Hiro inte längre börja på skolan. Hiro råkar aktivera Baymax, som är förvarad hemma i Tadashis rum, av misstag men detta är början på en vänskap och en kamp för att stoppa en ond person som tagit Hiros microbotar.

Hiro slår sig senare ihop med sin brors gamla kompisar och tillsammans uppfinner de saker och är ute på spännande äventyr. Tillsammans är de superhjältarna Big hero 6

Det är trots några sorgliga händelser en mycket glad och rolig film som utspelar sig i framtiden i en stor stad. Man fastnar lätt för Hiro och den stora, mjuka och fluffiga roboten Baymax. Hiro vill hämnas sin bror och driver framåt för att göra det men Baymax som är skapad för att hjälpa och analysera människors behov hjälper Hiro och är som hans motpol. Trots deras olikheter är de bästa vänner.

Min minsta son på 2½ har verkligen fastnat för filmen men detta är en film som passar barn i alla åldrar då den innehåller uppfinningar och robotar. Sen gillar jag att den har en pojke som huvudperson som inte är som tecknade huvudrollsinnehavare brukar vara. Jag tycker att filmen är lite nytänkande och mycket värd att se!