För att göra denna söta höna behöver du:
Papper, färgpennor, lim, en sax och sytråd.
 
Måla och klipp ut hönans kropp inklusive näbb på ett papper som ligger dubbelt.
Måla två fötter och en kam som hönan ska ha. Dessa kan vara på ett enkelt papper. Måla och klipp ut delarna.
 
Tänk på att göra kammen lite högre än vad du vill ha den, samma sak med fötterna.
 
Måla två vingar på ett dubbelvikt papper, för att få samma storlek på vingarna. Måla även dessa lite längre än vad du tänkt dig.
 
Hönans kropp kommer att vara gjord av dubbla papper så limma fast benen på den sida som kommer att vara inåt, gör samma sak med kammen. Limma fast den andra delen av kroppen uppepå den andra.
 
Vik ett ca 1 cm brett veck längs upp på vardera vinge. Den vikta delen ska du limma på och sedan kan du fästa en vinge på vardera sida av kroppen.
Fäst sytråden på ett lämpligt ställe på hönan. Måla näbben om du inte redan gjort detta.
 
höna, papper, pyssel, påsk,
 
Ett roligt sätt att måla figurer på är att göra tumavtryck.
För att göra tumavtryck kan man använda vattenfärg eller en stämpeldyna. Det är viktigt att välja en stark färg och ha mycket färg på tummen för att det ska bli ett tydligt avtryck.
 
Blöt tummen  ordentligt och rör runt i vattenfärgen med tummen för att få mycket färg på tummen. Tryck en gång med tummen på ett papper. Låt torka lite innan du börjar måla din figur. Bara fantasin sätter gränser för hur just din gubbe ska se ut.
 
figurer, måla, pyssel, tumme, vattenfärg,
 
En rolig aktivitet som man kan göra hela familjen, stor som liten, är att spela fotboll. Bästa underlaget är gräs så de små inte slår sig om de ramlar.
Har man inget mål så kan man alltid ställa två stolar som målstolpar, sätta två pinnar i gräsmattan eller använda något annat som markerar målet.
Spela sedan i lag mot varandra eller spela alla med varandra och samarbeta för att få mål. Är ni två personer kan ni öva på att skjuta straffar på mål.
 
Ha så skoj!
 
aktivitet, boll, familj, fotboll, mål, spela,