Nyheter på hemsidan!

Nu finns det en ny aktivitet i aktivitetssnurran. Vad är inte härligare på sommaren än att bada! Så självklart är detta nu ett alternativ i snurran.
 
Är du sugen på att besöka en ny plats? Busandebarn tipsar om 4 olika platser att besöka i Småland! Kika in under Tillsammans och sedan Att besöka.
 
Har du ett eget tips på en plats att besöka? Klicka in dig på sidan Att besöka och klicka sedan på "Tipsa oss".
 
Ha så skoj!

Veckans utmaning!

 
Varje söndag från och med idag kommer Busandebarn att utmana dig och ditt barn/dina barn att utföra något roligt tillsammans under den kommande veckan.
 
Såhär går det till:
Busandebarn lägger upp en utmaning samt en hashtag(#).
 
Det du ska göra är att genomföra utmaningen samt fotografera när ni genomför den och sedan lägga upp den på Instagram eller Facebook samt skriva den hashtag som är aktuell för veckan.
 
 
Har du en blogg, ett instagramkonto, facebookkonto? Skriv gärna om veckans utmaning så att vi blir fler som tillsammans  hittar på roliga saker! Sedan blir det fler roliga och inspirerande bilder att titta på :)
 
Tillsammans inspirerar vi andra till roliga aktiviteter!
 
 
 

Kinderäggskyckling

 
En söt liten påskkyckling kan göras av ett kinderägg.
 
Du behöver:
ett kinderägg
fjädrar i valfri färg
papper och kritor.
 
Limma fast fjädern.
Rita ögon och näbb på ett papper, färglägg och limma fast på framsidan av kycklingen. Om du vill kan du ta en tuschpenna, helst permanent, och måla dit ögon och näbb.
Gör en tuppkam; vik nedre delen av tuppkammen så att det finns en yta att limma på. För att tuppkamen inte ska ramla kan du klippa ett jack på mitten av vikningen och dela vikningen så att den ena delen är på ena sidan och den andra mittemot. Om limmet inte fäster kan det hjälpa att måla med en krita på ägget på det ställe där du ska fästa pappersdelen.
Klipp ut en större pappersdel som ska användas som fötter till kycklingen och som ägget ska stå på. Limma fast.