Tomtegirlang

 
 
Du behöver:
Papper i valfri färg
Sax
 
Vik pappret som ett dragspel. Måla siluetten av en tomte eller annan valfri siluett som du vill ha som girlang. Tänk på att det måste finnas delar av tomten/figuren som länkar samman den första figuren med de andra när du klipper ut siluetten, t ex tomtens armar. Klipp ut och vik ut. Girlangen kan fästas tillsammans med fler girlanger för att bli lång eller så kan den placeras i ett fönster och vara stående.

Spökgodis

 
Dessa små spöken passar bra att göra till Halloween eller till andra spökiga dagar.
 
Du behöver:
Mandelmassa
Strössel i form av silverkulor
ev. vit blockchoklad
knäckformar
 
Forma små spöken av mandelmassan. Gör små hål för ögon och mun. Smält blockchokladen över vattenbad om du vill ha chokladdoppade spöken. Doppa spökena i chokladen och sätt fort in silverkulorna där ögonen ska vara. Ställ i knäckformar och låt stelna i kylen. Vill du inte ha chokladdoppade spöken fäster du kulorna i ögonhålan och sedan kan du pudra med lite florsocker på spökena.

Mandelmassa-grisar

 
Du behöver:
Mandelmassa
Blockchoklad
 
Forma en oval kropp. Rulla en boll som ska bli ett tryne. Tryck fast trynet på ena änden av kroppen, gör två små hål mitt på trynet. Rulla en liten "mask", snurra den ch placera den i bakänden på grisen. Forma två öron och sätt fram på grisen.
Smält blockchokladen i en skål över ett vattenbad. Doppa grisens bakände i chokladen. Lägg grisen på ett bakplåtspapper och ställ in i kylen tills chokladen stelnat.

Ombyggnad pågår!

Är allt inte som det brukar på bloggen? LUGN...Busandebarn bygger om och kommer snart att öppna en ny hemsida.
Bloggen kommer finnas kvar, men för att lättare hitta enbart saker som man kan göra tillsammans med barnen så kommer det snart en hemsida med enbart tips och roligheter :D
Bloggen finns kvar men enbart som blogg där jag skriver om oss och vad vi gör. Alla tips som jag lagt in förut kommer ligga kvar men allt nytt kommer in på hemsidan. Jag kommer fortfarande att tipsa om nya saker som lagts in på hemsidan. Det kommer även finnas en länk till hemsidan från bloggen då hemsideadressen inte är lika lätt att memorera som bloggadressen :)
 
Hoppas alla förändringar gör att ni lättare kan hitta roligheter att göra tillsammans :)
 
Datum för publicering kommer snart!