Veckopeng

Länk till Busandebarns hemsida fylld med skoj!
Barnen fick en jättebra julklapp av sin moster och hennes kille.
Det är en bankomat där man kan sätta in och ta ut pengar, se sitt sparande och hur mycket pengar man har kvar innan man nått sitt sparande mål. Till bankomaten har man ett bankomatkort som man måste använda vid uttag, för att se hur mycket pengar man har och vid andra inställningar. Barnen har även valt en egen PIN-kod till sin egen automat.
Även om Philip är för liten för att förstå automaten fullt ut så älskar han att samla enkronor och göra insättningar. Noel har ett sparandemål och han får hjälp med att hålla koll på pengarna och hur mycket han behöver samla för att kunna köpa olika saker, även han tycker om att samla småpengar som han hittar. Martin kan själv sköta automaten och sköta sina insättningar, uttag och sparandemål så denna automat är perfekt för honom. Automaten lär Martin att hålla koll på sina pengar och han har ett val, att kunna handla eller spara.
Det här är en mycket roligare form av spargris :D
 Eftersom barnen fick en så rolig och bra present så tyckte jag att det nu är dags att införa veckopeng. Veckopengen kan de sedan spara eller handla för. Det är bra att barnen tidigt får lära sig att hantera pengar!