De godaste köttbullarna är gjorda hemma.
 
Jag brukar alltid hälla i ingredienserna lite på känn så dessa mått är ungefärliga.
 
Du behöver:
800 g Köttfärs
2 ägg
3 msk ströbröd
vatten
0,5 dl mjölk
salt
peppar
 
Vill du ha mer smak kan du tillsätta valfri krydda. T ex pressad vitlök, timjan, lök osv.
 
Häll ströbrödet i en bunke och tillsätt vatten tills det täcker ströbrödet. Blanda om och låt svälla 5-10 minuter. Häll i köttfärsen i bunken och blanda om. Tillsätt ägg, mjölk, salt, peppar och eventuell extra krydda och blanda väl.
Klä en ungnsplåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200 grader.
Ta upp en klick med smet och rulla en köttbulle i handen tills det inte finns några sprickor kvar i smeten. Nu är det bara att rulla på :)
 
In i ugnen med köttbullarna. Köttbullarna får fin färg runt om i ugnen så man måste inte rulla dem, men när det börjar läcka vätska ur köttbullarna kan det vara bra att vända dem så att de håller sig runda.
När köttbullarna varit inne i ugnen mellan 30-45 minuter (kolla så att de har fin färg och vätska har läckt ut) är det dags att kolla om de är färdiga. Ta ut en köttbulle och dela den. Är det samma färg rakt igenom är köttbullen färdig.
 
 
 
 
 
 
hemlagat, köttbullar, köttfärs, ugn,

Kommentera

Publiceras ej
blogglista.se bloggar Mer besökare till bloggen