Påskharen var här i natt

 
Morgonen började med att vi målade ägg till frukosten.
 
 
 
Sedan fick vi höra att påskharen varit här i natt så barnen fick klä på sig och gå ut för att leta efter ägg. De hittade ett varsitt ägg och i ägget fanns godis och en pusselbit. Pusselbiten visade var de skulle leta efter fler saker.
 
I postlådan fanns nästa ledtråd.
 
 
Under sängen fanns dessa saker. Ett fiskespel, två förstorningsglas och filmen dumma mej.
 
 
Det blev soffmys med godis och filmen de nyss fått.
 
 
Edwin somnade efter att han letat ägg. Han fick ett mjukisdjur i ägget :)
 
Dagen fortsatte med påskmiddag med släkten och under kvällen kommer vi att umgås med vänner.
 
GLAD PÅSK!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min in-och-ut-ur-bilen-dag

Så här kan en annorlunda dag se ut hos oss:

6:45 klockan ringer, jag vill sova mer. klockan ringer igen, jag stänger av och fortsätter att blunda. klockan ringer för tredje gången, jag stänger av och drar mig/ matar nummer 4 i 10 minuter till innan jag väcker barnen. Jag är riktigt segstartad på morgonen. Följer nr 3 till toaletten, klär på honom. Ropar på de 2 största som fortfarande inte kommit ner. Byter blöja på nummer 4 och klär honom. Klär mig själv.

7:30 dukar fram frukost. Ropar ner de 2 största igen som kommer och äter frukost. Medans de äter kollar jag att allt finns i väskorna och lägger fram vinterytterkläderna och skorna.

7:50 alla går för att klä på sig i hallen. De 2 största klär sig själva. Nummer 4 blir påklädd av mig och blir satt i babyskyddet.. nummer 3 får hjälp med overallen, vantarna och skorna. Han tar på mössan själv. Jag tar på mig mössa och jacka.

8:00 vi går ut i bilen. Jag sätter fast nummer 3 och 4, de andra kan själv. Vi åker till skolan där nummer 1 blir avsläppt. Vi andra åker vidare till vårdcentralen där jag ska ta prover. Alla tre barnen följer med.

8:50 provtagningen är färdig och vi går ut och sätter oss i bilen, jag sätter fast nummer 3 och 4, nummer 2 kan själv.

9:00 vi kommer hem och går ur bilen. Väl inne äter jag frukost. Nummer 4 sover, nummer 2 och 3 tittar på netflix. Gör lite hushållssysslor.

10:35 tittar så att blöjor och den gröna bvc boken ligger i väskan.

10:45 klär på nummer 3 och 4, nummer 2 kan själv. Ut i bilen och spänner fast nummer 3 och 4. Nummer 2 kan själv.

10:55 kommer fram till bvc, alla barnen ut ur bilen och vi går in till bvc.

11:00 vägning, mätning och spruta till nummer 4.

11:30 alla barnen in i bilen igen och vi åker hem. Alla barnen ut ur bilen. Nummer 4 sover igen.

11:40 jag gör i ordning nummer 2s favoritmat – soppa. Vi äter.

12:55 klä på alla barnen igen och ut i bilen.

13:15 vi hämtar nummer 1 på skolan. Han har glömt täckbyxorna inne i skolan så jag hoppar ur bilen och springer in för att hämta dem. De måste vara hemma över påsklovet.

13:25 ut ur bilen, jag går in på systemet, pappa vill ha något gott i påsk, hittar en god alkoholfri dryck till mig.

13:40 alla barnen ut ur bilen och in hemma. Nummer 1 sätter sig en stund vid datorn och nummer 2 och 3 leker. Jag får för mig att leta efter påsksakerna som fortfarande inte kommit upp. Hittar lådan och plockar fram den

14:40 klär på alla barnen ytterkläderna, ut i bilen, spänner fast alla och åker till bvc.

14:45 kommer fram tidigt, ringer till pappan i familjen för att  checka av läget när/om han kommer hem. Alla ut ur bilen och in på bvc.

15:00 nummer 2 vägs, mäts och får spruta.

15:30 in i bilen, spänna fast alla, vi åker till Ica för att köpa glass. Inser att plånboken blev kvar hemma. Åker hem för att hämta den.

15:35 springer in hemma för att hämta plånboken, ut  i bilen igen och åker till Ica.

15:45 Alla barnen ut ur bilen och in på Ica för att välja glass.

15:50 ut i bilen igen, spänner fast alla och får för mig att åka en sväng.

15:55 får ett sms från nummer 1s kompis, de vill leka. När jag ändå är ute och åker så åker jag för att hämta honom.

16:15 alla barnen hoppar ur bilen för sista gången för dagen och in i huset. Barnen leker, jag plockar in ren tvätt i garderoberna.

17:00 Pappan kommer hem. Nummer 4 vaknar och vill ha mat, blöjbyte. Pappa lagar mat till familjen.

18:00 kompisen åker hem och maten är färdig. Vi äter.

19:00 mys i tv-soffan.

19:30 nummer 3 somnar och nummer 4 äter och somnar sedan.

20:00 dags för sängen för nummer 1 och 2. Jag tittar på TV, pappa sitter vid datorn en stund.

21:00 jag sitter vid datorn.

22:00 egentligen dags för mamma och pappa mys framför tvn, pappa är trött och somnar, jag klickar på datorn en stund till.

23:00 nummer 4 vaknar och äter sista gången för natten, får ny blöja kommer att vakna igen vid 4. Jag somnar.

 

Så här kan en in-och-ut-ur-bilen-dag se ut hos oss. som tur är händer det inte ofta :)

Har du en rolig, tråkig, annorlunda, lustig, bakvänd eller helt vanlig dag som du vill berätta om här på bloggen? Skicka mig ett mail där du berättar om din dag och skicka gärna med ett foto på dig eller barnen. Har du en blogg? skicka med adressen så länkar jag till den i inlägget.

busandebarn (snabel a) hotmail (punkt) com

Recept- Köttbullar

De godaste köttbullarna är gjorda hemma.
 
Jag brukar alltid hälla i ingredienserna lite på känn så dessa mått är ungefärliga.
 
Du behöver:
800 g Köttfärs
2 ägg
3 msk ströbröd
vatten
0,5 dl mjölk
salt
peppar
 
Vill du ha mer smak kan du tillsätta valfri krydda. T ex pressad vitlök, timjan, lök osv.
 
Häll ströbrödet i en bunke och tillsätt vatten tills det täcker ströbrödet. Blanda om och låt svälla 5-10 minuter. Häll i köttfärsen i bunken och blanda om. Tillsätt ägg, mjölk, salt, peppar och eventuell extra krydda och blanda väl.
Klä en ungnsplåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200 grader.
Ta upp en klick med smet och rulla en köttbulle i handen tills det inte finns några sprickor kvar i smeten. Nu är det bara att rulla på :)
 
In i ugnen med köttbullarna. Köttbullarna får fin färg runt om i ugnen så man måste inte rulla dem, men när det börjar läcka vätska ur köttbullarna kan det vara bra att vända dem så att de håller sig runda.
När köttbullarna varit inne i ugnen mellan 30-45 minuter (kolla så att de har fin färg och vätska har läckt ut) är det dags att kolla om de är färdiga. Ta ut en köttbulle och dela den. Är det samma färg rakt igenom är köttbullen färdig.
 
 
 
 
 
 

Film- Astro boy

Toby bor med din pappa i Metro city. Det är en svävande stad där robotar används till nästan allt. De städar, är testpiloter, handlar och gör allt annat som människorna själva inte vill göra.
Tobys pappa arbetar med att bygga och utveckla robotar. En dag ska hans pappa vara på ett möte som Toby gärna vill vara med på. Toby smyger in, men allt går fel under en demonstration av en ny robot och Toby blir dödad.
Hans pappa blir helt förtvivlad och stänger in sig med arbete. Arbetet går ut på att bygga en ny Toby, en robot Toby. Han till och med laddar upp den gamla Tobys minnen i roboten. Men allt blir inte som han tänkt sig och han förvisar Toby.
Toby tar sig ner till jordytan där han träffar både människor och robotar. Han vill finna sitt öde och efter ett äventyr tror han sig ha funnit det.

Det händer mycket i filmen och det är svårt att få med allt utan att skriva en lång, lång text. Filmen är bra och värd att se trots att det inte låter så i denna beskrivning. Men som sagt så blir det alldeles för långt att skriva med alla små sidoberättelser.

Kvällens godnatt-saga

 
Kvällens godnatt saga blev "Hemska Harald" av Magnus Ljunggren & Mats Vänehem. Titeln ingår i en serie som handlar om Riddarskolan.
Böckerna passar bra för nybörjare och även för högläsning, där av stämpeln "lätt att läsa". Boken innehåller korta texter på varje sida och den innehåller bra illustrationer.
 
Just denna titel "Hemska Harald" handlar om ett spöke som kallas för hemska Harald som spökar på riddarskolan. De tre vännerna Fiona, Urban och Egon blir nyfikna på varför han spökar och går för att leta reda på honom. De hittar spöket och får även reda på anledningen till att han spökar.
 
Det är en enkel och intressant handling, vilket gör att den blir lätt att följa med i både om man läser själv eller om man lyssnar till sagan.