Sportlovet blev inte som vi tänkt...

Äntligen är sportlovet här tänkte jag i fredags. Vi packade väskorna och åkte mot dalarna för att tillbringa sportlovet där. Vi började lördagen med att åka ut på sjön där vi åkte skridskor, åkte bob och grillade korv på isen. Det var en riktigt mysig dag!
På söndagen fick Martin feber och pappa i familjen fick veta att han var tvungen att åka och jobba eftersom hans arbetskamrat blivit sjuk så han skulle hoppa in i hans ställe på måndagen. Det blev att snabbt fatta ett beslut, skulle vi skjutsa hem pappa och sedan åka tillbaka till dalarna eller skulle vi följa med hem, allihop? Vi valde att åka hem hela familjen och det var tur för hela veckan har det varit någon som haft feber. Det började med Martin, gick över till Noel och nu har även Philip feber.
Tyvärr blev det inga roliga utomhusaktiviteter som vi sett fram emot, istället har vi tittat mycket på film och spelat spel.
Så istället för att skriva om roliga utomhusaktiviteter så kommer jag nu att lägga ut recensioner på filmer vi sett. Det är ju inte alltid barnen är friska och helst inte i februari, men trots sjukdom så brukar de vilja bli underhållna och då är filmer bra :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Film- Som hund och katt

Filmen handlar om en liten hundvalp som drömmer om något annat än vanligt familjeliv. Helst av allt skulle han vilja bli en polishund.

När valpen och hans syskon är i ladan och väntar på att en kvinna ska komma för att välja en valp kommer plötsligt en polishund in genom en öppning i golvet. Polishunden tvingar ner valpens syskon i hålet, som tur är har valpen lyckats att gömma sig. Polishunden kallar på sina egna valpar, de är välutbildade och de har ett uppdrag. Uppdraget går ut på att bli vald av kvinnan för att sedan få sitt fortsatta uppdrag i hennes hem.

När kvinnan kommer in blir hon förvånad för det var inte de valparna som hon tänkt sig. Då kommer den gömda valpen fram och hon väljer honom.

Väl hemma hos kvinnan får valpen namnet Lou. Lou träffar familjen som även består av en pappa och en son. Han träffar också några specialagenthundar som bor i området. Specialagenthundarna blir inte så glada över att se honom för de hade väntat sig en specialtränad hund som skulle hjälpa dem med deras uppdrag. Lou får ändå vara med eftersom de behöver en hund till.

Deras uppdrag går ut på att skydda Lous husse som jobbar med att ta fram en medicin som gör att människor inte blir allergiska mot hundar. Han är nära en lösning men det finns dom som inte vill att han ska lyckas nämligen all världens KATTER! Dessa försöker stoppa Lous husse för deras stora plan är att ta över världen. Lou får vara med om många spännande uppdrag som specialagent.

En bra film som rekommenderas :D

Fettisdagen

Idag är det äntligen dags för fettisdagen.
Måste erkänna att jag redan ätit en semla i år, trots att jag alltid vill hålla på traditioner och inte fuska. Men blir man sugen så blir man ;)
Det viktiga är iallafall att få äta en semla på den riktig semeldagen.
Jag skulle vilja säga att jag bakat egna semlor i år, men tiden finns ju inte alltid, då är det bra att det finns färdiga. Vi får göra våra egna semlor nästa år för det är roligt för barnen att själva få baka och sedan äta upp vad de bakat :)
 
Dessa goda semlor köpte vi och mumsade i oss idag!
 

4 busande barn i familjen

Den 2:a januari kom äntligen vår lille Edwin, 8 dagar efter beräknat BF. Jag tyckte det var riktigt bra att han valde att vänta så att han kom till världen i januari istället för den 25 december som han var beräknad till.
Nu består familjen av 4 söta busande barn.
 
Tiden fram tills nu har bestått mycket i att lära känna den nya familjemedlemmen och komma in i rutiner. Nu ska jag njuta av mammaledigheten och ta upp bloggandet igen. Det har inte varit lätt att blogga, jobba heltid och ta hand om familjen och hemmet så nu ska det blir roligt att få börja skriva igen :)
 
En ny kamera har införskaffats också, så nu ska ni inte behöva se på suddiga mobilkamerabilder längre :) Jag har även lite nya projekt på gång till bloggen, men det kommer mer info om det senare.