Film- De fem legenderna

Länk till Busandebarns hemsida fylld med skoj!

Jack Frost är en busig pojke som kan förvandla saker till is, skapa snö och allt annat som har med vintern att göra. Han har ett minne av att han såg månen och att denne talade till honom, men innan det minns han ingenting.

Jack blir kallad av Påskharen till Nordpolen där han får träffa Tomten, Tandfen och Sandmannen (John Blund). De säger att han ska bli en väktare precis som de, men det vill han inte. Tomten försöker ändå övertala honom för att månen har bestämt att det är Jacks öde att bli en väktare. Att Jack ska bli en väktare just nu beror på att den onde Beck Svart har kommit tillbaka och vill göra världen till en mörk och dyster plats.  Jack vill fortfarande inte hjälpa till men när tandfen berättar att hon har hans mjölktänder som rymmer alla hans minnen från innan han träffade månen vill han hjälpa till att bekämpa Beck Svart för att kunna minnas. Problemet är bara att Beck Svart har tagit alla barns mjölktänder inklusive Jacks.

Stölden av alla mjölktänder ingår i Beck Svarts onda plan att få alla barn att sluta tro på Tomten, Påskharen, Tandfen och Sandy. Om han klarar av det så kommer världen att bli mörk och han kommer att bli den som regerar och barnen tror på. Jack Frost däremot finns det ingen som tror på och därför kan barnen heller inte se honom.

Tomten har en karta över världen där varje ljus som lyser på den representerar ett barn som tror på de fyra. Beck Svart gör allt för att släcka dessa ljus och de fem väktarna försöker att återge tron till barnen innan allt blir mörkt.

 

Filmen är mycket fint gjord och den är spännande hela tiden. Jag tycker att filmen passar både barn och vuxna eftersom handlingen är bra och den skapar en härlig känsla när man tittar på den.

 

Absolut värd att titta på!