Fredag

Fredag är den stora godisdagen här hemma. Barnen mumsar godisar och pappa valde chips.
Själv så ska jag sluta med socker och även laktos, för min mage gillar inte det. Så jag är duktig och tittar på, lite sugen är jag såklart, men det är inte värt att äta det.
Imorgon då ska jag baka något sockerfritt som vi kan ha till eftermiddagsfikat :) *Längtar*

Kalasplanering på hög nivå.

Barnen sitter och planerar för sina kommande kalas.
De planerar för vilka som ska komma och vilket tema kalaset ska ha. Martin ska ha Minecraft tema, Noel ska ha Batman tema och Philip ska ha bärgarn eller spindelmannen tema. De pratar om dekorationer och saker som ska finnas, om tårtor och lekar. De drömmer stort!

Tur är väl att de börjar önska nu så jag hinner ordna med allt tills i augusti och september!

Tävling och tips!

Idag händer det mycket roligt.
Jag var ut i brevlådan för att hämta gårdagens post och där hittade jag 3 böcker om popcornmannen Poppe. En av dessa böcker kan bli din! Hur den kan bli din får du mer information om senare i veckan.
Jag kommer även lägga ut en recension på en av böckerna om Poppe, men först ska jag och barnen läsa boken.
 
Jag har hittat till en så bra blogg som verkligen gör mig inspirerad. Den heter Rusta upp. Jag tittade igenom en massa inlägg igår och har nu fått lite tips och idéer på hur man kan styla barnens rum. För ärligt talat ser barnens rum inte alls mysiga eller hemtrevliga ut just nu. Men förhoppningsvis blir det ändring på det snart!
 
Philip fick "My little pet shop" figurer i sin julkalender och just nu ligger de i en plastburk. Jag har länge haft en idé om att bygga ett hus till figurerna, men jag har inte vetat hur. Men nu tror jag att jag har fått en idé. Jag ska försöka sätta igång med den idén under dagen, eller i alla fall kolla så att jag har allt jag behöver för att kunna sätta igång.
 
Det känns som en bra tisdag!

Pyssel- snurror

 
 
Ett enkelt men fint pyssel gör du av metallicpapper.
 
 Du behöver metallicpapper, sax, penna, linjal och provpåsklämma (den guldiga).
 
 Jag klippte ut en ruta av metallicpappret på 10x10cm och målade sedan från hörn till hörn så att det blev ett kryss, detta för att få ut mitten. Jag klippte efter linjen tills det återstod 2cm till mitten. Detta gjorde jag med alla fyra hörn.
 
Jag gjorde ett hål till höger på varje flik, sedan tog jag provpåsklämman och trädde igenom den genom hålet. Alla fyra hörnen ska tillslut träs på klämman genom att hörnet viks in mot mitten. Det första hörnet är det som sedan kommer att vara ytterst så de andra ska träs på under. Slutligen så stack jag igenom klämman i mitten av snurran, det är här krysset kommer till nytta.
 
 
 Baksidan. Vik ut benen på klämman så att de håller fast de invikta hörnen.
 
Färdig!
 
Dessa snurror kan användas till massor av saker, det är bara fantasin som sätter gränserna.
 
 Vi hängde några snurror i Noels sänghimmel så att han kan titta på dem när han ska sova. Han gillade att ligga och blåsa på dem så att de snurrade.