Colgate ProClinical A1500

Jag anmälde mig till att få testa denna eltandborste eftersom jag inte använt eltandborste förut och var nyfiken på hur den skulle kännas och fungera. Jag väntade med spänning på att eltandborsten skulle komma och blev överlycklig när jag fick beskedet att jag skulle hämta ut den på posten.

Självklart testade jag den så fort jag laddat tandborsten ordentligt. Enligt instruktionsboken som jag läste under tiden tandborsten laddade så fanns det en rad olika finesser som jag gillade. Det fanns olika lägen man kunde använda beroende på vilket resultat man ville ha på tandborstningen. Att tandborsten skulle "säga till" när det var dags att byta sida och att den stängde av sig efter 2 minuters tandborstning lät verkligen jätte bra!

 När tandborsten var laddad provade jag den. Jag måste säga att efter att alltid ha använt mig av en traditionell tandborste så var jag inte imponerad. Jag kände mig inte fräsch i munnen efteråt och att den vibrerar var inget jag gillade. Det kändes som om hela huvudet vibrerade på mig och det var inte behagligt på tänderna heller av vibrationerna.

Jag som hade sett timern på tandborsten som en bra idé var inte heller imponerad av den. Jag kom på att jag vill ha mycket längre tid på mig att borsta tänderna.

Efter första försöket så tänkte jag att jag aldrig mer skulle använda tandborsten.

Många dagar flöt förbi, men så idag bestämde jag mig för att ge tandborsten en chans till. Jag kan ju inte bara ge upp efter första försöket.

Faktiskt så var det inte så farligt med vibrationerna, de kändes mindre den här gången, jag hade kanske förstorat upp min förstagångsupplevelse. Men jag gillar ändå inte riktigt att det vibrerar. Min pappa har arbetat med vibrerande verktyg och därför fått Raynauds fenomen och jag funderar på hur bra det är i längden för tänderna att det vibrerar på dem så mycket. Kan kapillärerna ta skada av vibrationerna?

Att timern hade för kort tid gör ju faktiskt inget. För när de 2 minuterna passerat stängs tandborsten av och då byter jag från nere till uppe och kan ha på mer tandkräm på tandborsten. Att tandborsten säger till 4 gånger innan den stängs av är jättebra, för då vet man hur mycket tid man har på sig och sen kan man borsta någorlunda jämnlång tid på båda sidorna.

Fräschheten i munnen är något jag saknar efter tandborstningen men tänderna känns rena. Sen är det ju bra att använda munskölj efter tandborstningen och där kommer den rena känslan in.

Jag borstar vidare och ser om jag ändrar inställning något mer :)

Tjuvstartar julen

Idag när jag skulle handla gick jag in ensam i affären, utan man och barn.
Eftersom dom inte är intresserade av att gå runt och titta på julavdelningen så lyxade jag till det med att lugnt strosa runt och titta på tomtar, glitter och granar. Jag längtar så efter att få plocka fram alla julsaker och jag räknar ner dagarna till den första advent då jag ska plocka fram gardiner, ljusstakar och dukar.
Inspirerad av alla saker på affären så kunde jag inte låta bli att köpa med något hem!
 
Inte vill jag stoppa undan min nyinköpta juldekoration i två veckor, så jag tjuvstartar lite med att iallafall få sätta den på rätt plats.
 
 

Att sätta etiketter på människor!

Klickar runt på olika bloggar och hittar ett blogginlägg som handlar om homosexualitet. Jag reagerar lite på detta inlägg, både positivt och negativt. Just detta inlägg handlar om homosexuella inom pokern. (länk till originalinlägget)

Jag reagerar på rubriken ”Gayrörelsen på frammarsch inom pokern”. Jag undrar då: vilken gayrörelse? Att vara gay eller homosexuell är väl ingen rörelse man väljer att gå med i!? Just ordet rörelse gör att det låter som något som är tillfälligt och som snart kommer att gå över, en fluga just nu som människor kan ”hänga på”. När man väljer att se på homosexualitet som en rörelse sätter man genast en värdering på homosexualitet som något som kommer att gå över, som man kan bekämpa eller som inte är normalt eller annorlunda.

Homosexuella har funnits i alla tider och är inget modernt eller nytt. Till och med i djurriket lever djuren i homosexuella relationer.

Vi vuxna är ju de som överför värderingar till våra barn och ska barnen tycka att homosexualitet är något normalt så kan man inte sätta en ”annorlunda”-etikett på homosexualitet. Har man som vuxen en accepterande inställning till homosexualitet så hoppas och tror jag att barnen också tar efter denna värdering. De kommer då inte att se ner på eller reta de som är homosexuella.

Det finns ingen skillnad på: ”Anna och hennes flickvän” och ”Anna och hennes pojkvän”. Det är två människor som älskar varandra, mår bra av och är lyckliga av att vara tillsammans.

De två personer som författaren skriver om har båda tyckt att det varit jobbigt att dölja sin homosexualitet. Och varför döljer de då sin homosexualitet? Jo för att andra inte tycker att det är okej, att det är något konstigt eller onormalt

Den ena, Jason, berättade tillslut för omgivningen om att han var homosexuell. När han inte längre behövde dölja vem han var kände han sig mycket lyckligare! Han gjorde det för sin egen skull men han kände också att om han kunde hjälpa någon annan att våga berätta så skulle han bli hedrad.

Det som jag tycker blir fel är att det måste göras en så stor sak av att ”komma ut” och dessutom i media om det finns tillgång till det. Detta tror jag hjälper till att göra homosexualitet till något annorlunda. Det bästa vore att inte göra så stor sak av det hela. I intervjuer så kan man nämna pojkvän eller flickvän, det blir då inget konstigt eller storslaget, inget som är annorlunda, utan bara helt normalt. Heterosexuella går inte ut med stora rubriker om att de är heterosexuella, det nämns bara och blir då heller inget speciellt, utan bara helt normalt. Eller skulle kanske heterosexuella göra samma sak, gå ut i tidningar och berätta att de är heterosexuella? Då kanske det inte blir så konstigt att ”komma ut” som homosexuell heller.

Men ändå finns det fördelar med att berätta om sin homosexualitet i media. Eftersom samhället inte är helt accepterande än så är det bra för yngre personer som kanske inte känner till någon annan homosexuell att ändå få se att det finns andra som känner på samma sätt och att det inte är något konstigt med det.

Nu är det dags för oss vuxna att ta vårt ansvar och sluta sätta etiketter på människor, för tänk om det är din son eller dotter som går och mår dåligt och inte vågar berätta! Tänk om det är ditt barn som blir retat!

Inspiration till dig och barnen

Sitter och tittar igenom mina kategorier och vad de innehåller. Eftersom jag har bloggat i snart 4 år har jag hunnit samla på mig en del.
Så här tänkte jag bjuda på favoriter och sådant jag glömt :)
 
 En fin pappersstjärna till jul, läs om hur du gör en egen  HÄR
  Festfina glas! läs mer HÄR
 Gör vanlig vardagsmat lite roligare. Se mer HÄR
 Mumsiga munkar. HÄRär receptet
 
Svårt att förvara örhängena på ett bra sätt? Gör örhängesramar!
 
 Polarexpressen, se en recension av filmen HÄR
 
 Mumsiga äppelklubbor! såhär gör du
 
En rolig aktivitet är att åka skridskor
 
 Lär dig göra egna ballongfigurer HÄR
 
 Såhär gör du egna potatistryck
 En fin islykta att ha utomhus, gör såhär!
 
Inbjudningskort med hemligt meddelande, kolla hur du gör del 1 & del 2
 
 Såhär gör du en loppa
 
 Gott recept på milkshake
 
 Hare att förvara godis eller annat i. Instruktioner hittar du HÄR
 
  Gör en båt av en mjölkkartong. Se hur HÄR
 Roligt spel/lek, kallat råttfällan. gör en egen råttfälla, se lekregler
 
 
Självklart finns det MASSOR av annat att kika på under de olika kategorierna ovan, klicka runt och hitta din favorit!