Att göra en egen lampskärm eller fräscha u...

imag0979 (MMS)

Att göra en egen lampskärm eller fräscha upp en gammal är ganska enkelt. Man köper eller tar en gammal lampskärmsställning. Sedan köper man organzaband i valfri färg och bredd. Fäst änden av organzabandet med en liten klick superlim. Sedan är det bara att börja vira bandet runt ställningen tills hela ställningen är täckt. Fäst sedan bandet med lim igen. Det går åt mycket mer band än vad man tror, för en liten skärm behövs ca 15meter om bandet är brett. Väljer du ett smalare band så behöver det vara ännu längre. Lycka till!

Martins ninjago-motorcykel. Martin älskar ...

imag0182 (MMS)

Martins ninjago-motorcykel. Martin älskar ninjago och som tur var visste tomten det ;) så i julklapp fick Martin och även Noel en motorcykel till sina ninjagofigurer. Jag blev väldigt imponerad av Martin för han byggde ihop motorcykeln själv utifrån den beskrivning på ca 40 sidor som följde med! Martin är duktig på logiska saker och att läsa beskrivningar :) Jag byggde Noels motorcykel och det var inte lätt alla gånger. Men roligt är det att bygga med lego! Det tycker vi alla i familjen...

Festfina glas För att få nyårsfina/ festfina glas tar man en apelsin/mandarin klyfta och klipper ett jack på mitten. Sätt apelsinklyftan med jacket på glasets kant och dra ett varv runt så att kanten på glaset fuktas. Vänd sedan på glaset och snurra runt glaset på ett fat fyllt med socker. När du vänder på glaset har det fått en fint frostad/ sockrad kant.

 Vi drack med sugrör ur glaset för att inte förstöra den fina kanten :)