Sushi! I helgen gjorde vi Sushi som fredag...

imag0357 (MMS)

Sushi! I helgen gjorde vi Sushi som fredagsmys. Vi har pratat länge om att göra Sushi så vi var fyllda av förväntan när vi gjorde i ordning maten. Vi dukade fint på bordet, tände ljus och blandade flera olika såser att doppa sushibitarna i. Det enda som fattades var kinapinnarna, men det fick gå ändå. Det var roligt att göra iordning rullarna med sushi, vi blev riktigt nöjda! Förutom riset så fyllde vi sushin med kallrökt lax, avocado, gurka och räkor. Vi tog oss några bitar, doppade i såsen och....jag kan inte säga att det var så gott som alla pratar om :S jag tvingade i mig några bitar och tänkte att det är en vanesak att äta Sushi. Men jag kan inte säga att det blev bättre... Så vår myskväll med Sushi slutade med en myskväll med chips istället. Men jag har inte gett upp hoppet. Innan jag avfärdar Sushi som äckligt så ska jag prova det på restaurang, så att ett proffs får göra det. För det kan ju vara så att vi gjorde på fel sätt!

Cake pops!

 


 I helgen har vi bakat cake pops.

 Receptet är enkelt.

Så här gör du:

Baka eller köp en sockerkaka.
Blanda/mosa sockerkakan tillsammans med Philadelphiaost till en fast deg.
Rulla små bollar av degen, ca 3cm i diameter.
Ställ i frysen ca 30 minuter.
Smält blockchoklad över vattenbad. 

Ta fram bollarna och stick i en trä-grillpinne i dem och rulla sedan bollarna i chokladen så att de blir täckta.
Doppa sedan toppen av bollarna i strössel eller kokos.
När chokladen stelnat är de färdiga att äta. :D

Mockarutor/ kärleksmums



Vad passar bättre på alla hjärtans dag än att baka kärleksmums <3

Till smeten behöver du:

150g margarin
2 ägg
3 dl strösocker
3tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
3msk kakao
1,5dl mjölk
4,5dl vetemjöl

Till glasyren behöver du:

50g margarin
3msk kaffe
1msk kakao
2tsk vaniljsocker
3dl florsocker

Garnering:
1-2dl kokosflingor

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält margarinet.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål. Häll i den torra blandningen i äggsmeten och vispa till en slät smet.
Blanda i mjölk och vetemjöl, blanda till en slät smet. Häll sedan i margarinet och vispa ihop alltsammans.
Bred ut smeten i en långpanna som är insmord med margarin och bröad med koksflingor eller ströbröd alternativt klädd med bakplåtspapper.
Sätt in smeten i ugnen i 10-15 minuter.

Gör iordning glasyren. Smält margarinet. Blanda i kakao, vaniljsocker, florsocker och kaffe. Rör till en jämn smet.
Bred ut glasyren medans den fortfarande är varm. Häll på kokosflingor. Låt stelna.

När glasyren stelnat och kakan svalnat, skär kakan i rutor.

Låt er väl smakas :D