Recept på udda gravidcraving ;)

Nu är det bara 17 dagar kvar innan bebis är beräknad att komma. Tiden har gått riktigt fort, mest tror jag det beror på att jag har världens bästa jobb att gå till varje dag. Jag jobbar fortfarande och tänker jobba som längst fram tills den 21 december när terminen slutar. Kommer bebis tidigare så får jag ju lov att sluta tidigare, men planen är den 21:a.
 
Just nu sitter jag och njuter av helgen och av ett udda (jag skyller på) gravidcraving (för att inte verkar konstig ;D)
Det är lättlagat eftersom det bara består av två ingredienser:
 
Tortillabröd
 
 
OCH
 
chokladsås
 
Gör så här:
Smeta på rikligt med chokladsås på tortillabrödet och rulla sedan ihop. Klart att äta ;D
 
 

Julkalender på internet

Jag fick ett tips om en alternativ julkalender på www.24dagar.se. Det är Actionstudios som har producerat kalendern och de har gjort den oberoende av SVTs kalender Mysteriet på Greveholm.
De rekommenderar julkalender till barn över 7 år och jag kan efter att ha tittat på första avsnittet hålla med om att det är en bra åldersgräns.
 
Jag tittade på det första avsnittet och då presenterades 3 barn, några mystiska personer och självaste jultomten!
Jag vill inte avslöja för mycket, så titta på första avsnittet och avgör själv om den är värd att fortsätta följa :)
 
De lite större barnen kan ju själva titta och klicka sig fram på internet, men det är nog bra om en vuxen är med och vet vad det är de tittar på.
 
Här kommer första avsnittet:
 
 
 

1 december

Den här helgen är en riktig myshelg. Det är både första helgen i december och första advent.
Vi tjyvstartade i fredags med att sätta fram alla ljusstakar och stjärnor. Sedan under kvällen så drack vi julmust, åt pepparkakor, öppnade aladdinasken och tittade på polarexpressen. Det var bara julmusiken som fattades.
 
Idag var det äntligen dags att öppna första luckan i kalendern. Barnen har längtat hela veckan efter att få öppna dem. De två största barnen önskade sig en lego star wars kalender och Philip fick en pet shop kalender. Han vill ju ha något liknande brorsorna, men lego är han för liten för så jag hoppas den här kalendern passar honom.
 
Eftersom vi var snabba att plocka fram adventssakerna i fredags så kunde vi ta det lugnt idag. Vi var ute en stund i snön så barnen och hunden fick busa av sig. Sedan har vi möblerat om lite på övervåningen. Men mest har vi slappat :)
På kvällen myste vi till det med glögg och pepparkakor och after eight godis.
 
En bättre första adventshelg kan man inte få och imorgon väntar det första ljuset på att få bli tänt till frukosten!