Blåbärsbuskar

Länk till Busandebarns hemsida fylld med skoj!
I flera år har jag drömt om att köpa blåbärsbuskar.

Jag har sett ut en plats i trädgården vid de andra bärbuskarna där jag vill ha mina blåbär. Jag har tittat och läst om blåbären och fått veta att man måste ha två plantor för att de ska kunna pollineras och föröka sig. Jag tyckte det lät krångligt även om jag skulle ha två buskar, så jag har dragit mig lite för att skaffa dem. Men så läste jag i reklamen för granngården och där fanns en självpollinerande blåbärsbuske så jag tog mig dit och köpte mina två efterlängtade buskar.

Jag och Noel tog fram spaden och jord för att plantera buskarna och det blev jättebra! Nu hoppas jag att plantorna överlever så att vi får goda blåbär att äta i juli- augusti.

Den stora drömmen är att ha en liten plätt i trädgården där barnen kan springa och plocka bär och annat ätbart och där de kan lära sig att plantera och sköta om några egna växter. Jag ska försöka ordna planteringslådor i vår så att vi kan plantera något ätbart som jordgubbar och smultron.


   nyplanterade blåbärsbuskar :D
#1 - alexandra

Hej!

Vad kul med blåbär.. Vi har en stor låda i vår trädgård som Barnen och vi har planterat saker som alla gillar... Sonen har önskat att få plantera gurkor där i sommar.... förra sommaren sköte han morötter i samma låda och de blev kanon bra...