Pyssel- Örhänges ramar


För länge sedan köpte jag träramar på IKEA för en billig peng och jag tänkte att de skulle få fungera som upphängningsplats till örhängena.
Man kan köpa antingen stora eller små ramar, det beror på hur man vill ha det och vart man ska ställa ramarna. Det är bra om de står upp så att man lätt kommer åt baksidan för att ta loss örhänget.

 Såhär är grundidén, inte så fint att titta på kanske men...

Att designa ramen kan man göra på massor av olika sätt, måla med hobbyfärg, göra decoupage på ramen, klistra på dekorationer, pärlor, papper eller annat man tycker är fint. Bara fantasin sätter gränser!

 Jag målade ramen med sandfärg från panduro, det ger en lite skrovlig yta. sedan tog jag ett organzaband som jag hade hemma och lindade om ramen i ena hörnet och gjorde en rosett. Jag vill ha en enkel design för att örhänget ska vara det man tittar mest på.
 rosett

I ramen ska man sedan sätta ett kraftigare kartongpapper så att man kan trä igenom örhängena utan att pappret viks ner av tyngden. Sedan är det bara att göra hål där man vill att örhängena ska sitta. Man kan ha allt från ett par örhängen och uppåt. Allt beror på hur örhängena ser ut och hur mycket plats de tar.

 Många par örhängen eller...

 ...bara ett par
Trackback
RSS 2.0

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...