Aktivitet-Cykla

 

 

Cykla är något man bara måste göra på sommaren.

Man kan cykla mot ett bestämt mål t ex badplatsen eller glasskiosken ;D Barnen kan cykla och föräldrarna gå eller så dammar hela familjen av cyklarna för att ge sig av på en tur. Man kan cykla långt bort (medtag matsäck och dryck) eller en kortare sträcka. Mot ett mål eller bara för att njuta av omgivningarna. 

Eller så kan man göra som vi gjorde och bara cykla runt runt!
Där vi bor finns det en gammal asfalterad gokartbana som ingen använder eller så används den väldigt sällan. Vi packade in cyklarna i bilen och åkte dit.

Här kunde barnen åka helt ostört och hur de ville. Det var väldigt uppskattat, och det fanns ingen trafik att ta hänsyn till och inga andra som störde.

 Barnen cyklade både fort och långsamt och de kunde välja olika vägar att cykla. De cyklade små minirace och tävlade med varandra.

Efteråt så tog vi lite fika :D

Har man inte möjlighet att åka till ett liknande ställe får man ha lite fantasi. Någonstans brukar det finns ett område med mindre trafik vid vissa tidpunkter, skateboardbanor eller parkeringsplatser, parker eller skogsvägar.
Ta det lugnt i trafiken!

Leta efter "näsor"

Något som är roligt är att leta efter "näsor". Ta med barnen ut och leta efter en lönn. Vet man inte hur en lönn ser ut så kan man kolla efter träd som har blad som ser ut såhär:
 
I lönnen hänger "näsorna". Är det lite senare på året kan "näsorna" även ha ramlat ner på marken och då är de lättare att komma åt. I början av sommaren är näsorna inte så kladdiga så i slutet av sommaren eller framåt hösten är det roligare att plocka "näsor".
Sähär ser näsorna ut som hänger i träden:


Dela på näsorna som hänger och ta ur fröet som sitter i. "Fröväggarna" är kladdiga och fäster jättebra på just näsan :D


Nationaldagen

Den 6:e juni var det Sveriges nationaldag. Jag tycker att det är roligt att vi har börjat fira dagen och där vi bor har det blivit mycket av en "barnens dag". Det tycker jag är roligt!

Barnen hoppade hoppborg, fast den här var mer i form av en hinderbana!

  
Brandbilen var där och barnen fick titta i brandbilen och prova att spruta med vattenslangen.

  Hästarna var på plats så barnen fick sig en ridtur.

 Philip tillbringade dagen i vagnen och lite i gräset :D

 Mojje var dagens dragplåster, han uppträdde på scenen för alla barnen. Sången som jag tyckte var roligast  var den som handlade om att han bor uti en bajamaja ;)

En mysig och lekfull dag var det den 6:e juni!

Trevlig midsommar!

Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton igår och en trevlig midsommardag idag :)

Igår var vi och firade midsommar hela familjen, tyvärr var det så mycket besökare på den platsen vi var på så vi var aldrig med och dansade runt midsommarstången. Men vi fick iallafall se resningen av stången och vi fick se när folkdanslaget dansade. Barnen lekte i lekparken som fanns bredvid, de fiskade fiskdamm och åt sockervadd. På kvällen åkte vi till barnens kusin och firade midsommar. Vi åt matjessill, färskpotatis och gräddfil med gräslök i. De andra grillade.
Efter maten hade vi fyrkamp. Grenarna vi tävlade i var kasta pil, kasta boll i hink, boule (komma närmast den lilla bollen) och kasta ringar. Vi var indelade i tre olika lag och mitt lag vann :D

Tyvärr så var det slut på batteriet i min telefon under hela dagen så det blev inga bilder tagna :( Men här kommer en gammal midsommarbild :)