Cykla är något man bara måste göra på sommaren.

Man kan cykla mot ett bestämt mål t ex badplatsen eller glasskiosken ;D Barnen kan cykla och föräldrarna gå eller så dammar hela familjen av cyklarna för att ge sig av på en tur. Man kan cykla långt bort (medtag matsäck och dryck) eller en kortare sträcka. Mot ett mål eller bara för att njuta av omgivningarna. 

Eller så kan man göra som vi gjorde och bara cykla runt runt!
Där vi bor finns det en gammal asfalterad gokartbana som ingen använder eller så används den väldigt sällan. Vi packade in cyklarna i bilen och åkte dit.

Här kunde barnen åka helt ostört och hur de ville. Det var väldigt uppskattat, och det fanns ingen trafik att ta hänsyn till och inga andra som störde.

 Barnen cyklade både fort och långsamt och de kunde välja olika vägar att cykla. De cyklade små minirace och tävlade med varandra.

Efteråt så tog vi lite fika :D

Har man inte möjlighet att åka till ett liknande ställe får man ha lite fantasi. Någonstans brukar det finns ett område med mindre trafik vid vissa tidpunkter, skateboardbanor eller parkeringsplatser, parker eller skogsvägar.
Ta det lugnt i trafiken!

Nu vid midsommar är det perfekt att plocka rabarber och göra en god mumsig paj! Det gjorde vi :)

vi hade ingen vaniljsås hemma men det är lika gott med glass. perfekt för varma dagar då man behöver ha lite svalka.

Recept på rabaraberpaj/smulpaj hittar du ->HÄR<-

*mums*

Något som är roligt är att leta efter "näsor". Ta med barnen ut och leta efter en lönn. Vet man inte hur en lönn ser ut så kan man kolla efter träd som har blad som ser ut såhär:
 
I lönnen hänger "näsorna". Är det lite senare på året kan "näsorna" även ha ramlat ner på marken och då är de lättare att komma åt. I början av sommaren är näsorna inte så kladdiga så i slutet av sommaren eller framåt hösten är det roligare att plocka "näsor".
Sähär ser näsorna ut som hänger i träden:


Dela på näsorna som hänger och ta ur fröet som sitter i. "Fröväggarna" är kladdiga och fäster jättebra på just näsan :D