En sak som är riktigt juligt och jättegott är äppelklubbor! Både syrligt och sött blandas i detta julgodis *mums*
Det finns massor av recept för att göra dessa smaskiga klubbor, vissa är avancerade och innehåller många ingredienser och vissa är mer enkla med få ingredienser. Vi valde att ta det enklaste receptet vi hittade, men det är en smaksak, det är bara att prova sig fram.

Gör såhär:

Tvätta äpplen och stick blompinnar igenom dem.

Koka ihop 5 dl strösocker, 2 1/2 dl vatten och 2 dl ljus sirap. Eventuellt också röd karamellfärg. Koka på svag värme i en tjockbottnad kastrull ca 15-20 minuter, se till så att det inte bränns vid för då smakar inte äpplena så gott.

Gör ett knäckprov, droppa lite av blandningen i ett glas med kallt vatten. Om det går att göra en kula av smeten så är det färdigt.

Doppa ner hela äpplena i den varma sockerblandningen och ställ sedan äpplena på ett bakplåtspapper för att stelna. Om man vill kan man doppa äpplena i hackade nötter eller i kokos innan man ställer ner dem på bakplåtspappret, men vi gjorde den enklaste varianten.

 Mumsiga äppelklubbor!

 Martin gillade verkligen klubborna!