Julgodis.

imag0118 (MMS)

Vi har bakat dessa goda godisar. De består av urkärnade daddlar fyllda med mandelmassa. I mandelmassan har jag blandat i lite apelsin juice. Sedan är de fyllda daddlarna doppade i smält blockchoklad och toppade med strössel. De ska stå i kylen en stund och stelna innan de äts. Om man vill göra en vuxenversion av godisarna kan man blanda mandelmassan med likör istället.

PappersjulstjärnaSå här gör du en vacker julstjärna av papper:
Klipp till ett papper så att det blir kvadratiskt. Vik pappret på mitten så att det ser ut som på bilden. Klipp 4 stycken remsor längst med sidorna börja där pappret sitter ihop. Klipp inte ända igenom utan spar några centimeter vid varje remsklipp.


Veckla upp pappret och vik den mittersta romben så att det blir som en rulle, tejpa eller limma fast.

Vänd på pappret och tejpa/limma remsan som är på tur åt motsatt håll.
 

 Fortsätt att vika remsorna åt vartannat håll tills alla sitter fast. Jag klippte bara tre remsor och då blev det ju inte jämnt på båda sidor därför rekomenderar jag fyra remsor.
Du ska sammanlagt göra 6 stycken av dessa. Så nu är det bara att börja om från bild 1.


När alla av de 6 delarna är färdiga fäster du dem tillsammans med hjälp av t ex en häftapparat i hörnet av varje del.


Det blir som små kryss där delarna har limmats samman. när delarna sitter ihop så möts två kryss från de delar som är närmast varandra. Limma/häfta/tejpa fast dessa kryss i varandra.


Såhär blev den färdiga stjärnan! Bara att hänga upp i fönstret. Gör små stjärnor och du kan hänga dem i granen :)God Jul!

BarnkammarbokenNu finns barnkammarboken att köpa.
Det är en mysig bok med julsånger och fina illustrationer i, ett måste i barnens bokhylla.

Det bästa av allt är att det följer med en cd-skiva så att man även kan höra hur några av sångerna och melodierna låter! Perfekt så att man kan lära sig några sånger själv :)

Det är kända svenska artister som sjunger julsångerna och bla så är Sofia Effie Olsson med, en tjej som har en underbar röst!
Mina barn älskar att bläddra i boken, titta på bilder och lyssna till mysiga julsånger!
Egentligen skulle de få den i julklapp men jag kunde inte hålla mig så de fick den i förväg. Det är så mysigt att lyssna till musiken och få lite julstämning :)För övrigt så ligger Effies nya singel "killing me" här på bloggens startsida till höger. Bara att klicka på och njuta av en underbar röst! (öppnas i spotify)