Recept- Kubb


Jag var hos min farmor för att hälsa på för ett tag sedan. Hennes syster var också där och tillsammans höll de på att baka kubb. Jag älskar kubb och blev sugen på att prova. Det var inte alls svårt att baka och det gick snabbt också. Så kubb kommer jag att baka oftare! Det är även enkelt för barnen att vara med :D

150g margarin
2 dl socker
8-10droppar bittermandelolja
2 dl mjölk
3 tsk hjorthornssalt
ca 1 l vetmjöl

Pensling:
Grädde
Pärlsocker

Rör ihop margarin och socker. Tillsätt mjölk och bittermandelolja.
Blanda mjöl och hjorthornssalt och arbeta in det i degen.
Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar.
Rulla ut varje del till en ca 3 cm tjock längd.
Skär den i ca 15 bitar.
Doppa bitarna i pärlsocker med snittytan mot pärlsockret. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla bitarna med grädde.
Grädda mandelkubbarna i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.
Låt dem kallna på galler.
Lek och Buslandet Örebro

En dag så bar det av till lek och buslandet i Örebro. Det är ett jättestort lekland med massor av skoj för barn i alla åldrar, även vuxna ;)
I början av leklandet finns ett stort piratskepp med ställningar uppbyggda runt om.

I dessa ställningar finns det kanoner som man kan skjuta med mot de som finns på skeppet och på golvet runt om. Barnen tyckte det var jätte roligt att springa runt bland alla bollar, leka på skeppet och mest av allt skjuta bollar på mamma och pappa. Det finns en jättestor vulkan som man kan klättra uppför. När man väl kommit upp så kan man åka en lång rutschbana ner!
   
Det finns mycket att göra, som pingis, höga klätterställningar med ruschkanor, bollhav, hoppborg, trampbilar

Barnen provade även skridskor, på ett golv av något sorts material som gjorde att de kunde åka på det med vanliga skridskor!


 
 I bebishörnan hade philip jätteroligt!
   


Efter några timmars lek hade jag två trötta barn. 3 timmars lek inklusive fika är alldeles tillräckligt för en rolig stund i leklandet.