Spel- Råttfällan


Vi har ett spel som heter råttfällan hemma. Det är ett enkelt spel som alla kan vara med på, stor som liten.

Spelet går ut på att man ska spänna fast runda träpjäser på spelplanen/råttfällan och sedan utan att fällan rör på sig försöka ta bort dem. Om råttfällan rör på sig så går turen över till nästa spelare. Om fällan inte rör på sig så får man fortsätta att plocka tills den rör sig. Det finns pjäser i olika storlekar och färger och de olika pjäserna ger olika poäng. Den med mest poäng vinner.

Oftast är det de enklaste spelen som är roligast och detta är ett spel som både barn och vuxna tycker är roligt. Jag och sambon har ofta små egna turneringar för att se vem som vinner :D

(mer bilder kommer senare)

Blått eller Rosa?

Om exakt tre veckor ska jag få veta om det blir rosa eller blå babykläder som ska inhandlas :D

Måndagen den 15 mars har vi fått tid till ultraljudet. Jag och sambon har bestämt oss för att för tredje gången gillt så ska vi veta om det blir en pojke eller flicka.
När Martin låg i magen ville vi absolut inte veta könet. När Noel låg i magen så var vi osäkra på om vi ville veta, men vi tog inte reda på det. Nu är vi båda överens om att vi vill veta. För tre barn är tillräckligt och max för min egen del och då kan det ju vara roligt att veta den sista gången.

Jag har idag gjort 16 veckor och byxorna börjar bli lite trånga. Den 9 augusti är bebis beräknad att komma. Så nu kommer det nog att bli lite bebis pyssel på bloggen också framöver!

  Rosa eller blått?

  Byxor eller Kjol?

Om tre veckor får vi förhoppningsvis veta :D

(bilderna är hämtade från linuslotta.com)

Snart blöjfri!

Noel övar på pottan med blöja på. Här är han ca 1½ år. 

Noel har varit blöjfri hela dagarna den här veckan, iallafall när vi varit hemma! När vi går utanför dörren så har han fortfarande blöja för det skulle inte vara roligt om han kissade i overallen nu när det är kallt ute.

Nu skriver jag vi men jag har inte varit hemma under dagarna den här veckan eftersom jag har börjat på min sista VFU (praktik) period. Istället har barnens pappa varit hemma med barnen hela veckan.
Nästa vecka kommer både jag och barnens pappa att jobba så då blir det heltid på dagis. Jag ser inte fram emot den veckan eftersom sambon inte kommer hem under kvällarna utan ligger ute hela veckan i jobb. Då ska allt skötas här hemma av mig. Jag vet att det går om jag fixar det mesta i helgen, då är det bara att laga mat när jag kommer hem på kvällarna och packa dagisväskan.

Men som ni förstår så kan jag inte lova några uppdateringar på bloggen. Har jag tid under helgen så kanske det kommer in något inlägg :D

Under sportlovet vecka 9 är hela familjen hemma tillsammans så då kommer det mer inlägg! Men håll utkik ändå för det kan komma något inlägg emellanåt :D

Kram till er läsare!