Martins Boltkalas

Länk till Busandebarns hemsida fylld med skoj!
I söndags hade Martin sitt Bolt kalas som jag planerat i flera veckor.
 
När hans kompisar hade kommit samlades alla i soffan i vardagsrummet. Jag läste ur boken om Bolt, det blev en förkortad version eftersom boken är ganska så lång.

Efter detta var det dags för alla barnen att gå till laboratoriet för att få sina superkrafter! De fick gå in två och två i köksskrubben som hade dekorerats med lakan hängandes ner från hyllorna. Bakom lakanen hade jag ställt en lampa som jag tände och släkte några gånger för att få en blixtrande effekt då de blev utrustade med superkrafterna.
När de kom ut ur skrubben fick de ett blixthalsband som bevis på sina superkrafter.

När alla var utrustade med superkrafter gav vi oss på uppdragen som vi behövde klara för att få lösenordet till det hemliga rummet.

På övervåningen hade jag gömt påsar till alla barnen från kalasbolaget som innehöll en liten ficklampa, en ballongracerbil, en vattenpistol och en ballong. Jag hade även lagt i ett varsitt godishalsband. När de hittat en varsin påse fick de ta fram sina ficklampor och gå in i ett mörkt rum för att leta efter pusselbitar som de behövde för att få fram lösenordet.
Vi satte fast de hittade pusselbitarna på pusslet och fortsatte med nästa uppdrag.

Det andra uppdraget bestod av att kasta ner en varsin burk med hjälp av en boll. I dessa burkar fanns det en varsin pusselbit.

Det tredje och sista uppdraget bestod av att med hjälp av vattenpistolen släcka ett värmeljus. När detta var avklarat fick alla sin sista pusselbit.

Pusslet var nu helt och barnen kunde se vad lösenordet var.

Vi samlades alla utanför det hemliga rummet och nu fick barnen ropa lösenordet med hjälp av sitt superskall för att rummet skulle öppnas.

 I det hemliga rummet fanns det ett bord dukat med Bolt tallrikar, muggar och servetter från kalasbolaget. Där fanns även ballonger och tutor till barnen. Det serverades vaniljglass med gnistrande isfacklor och  paraplyer i olika färger.
På bordet kunde barnen välja att dekorera sin glass med massor av olika strössel, godisbilar, maränger och chokladsås. Päronsaft severades i muggarna.

  Efter fikat öppnade Martin de presenter som han fått från sina kompisar. Sedan lekte de en stund på Martins rum innan föräldrarna kom för att hämta barnen igen.

Jag tror att det blev ett lyckat kalas, jag hoppas det iallafall! Tyvärr så var jag så inne i lekandet så jag glömde ta kort under lekarna och under fikat. Väldigt tråkigt men jag hoppas att vi kommer att minnas kalaset ändå!