Pyssel till Boltkalaset

Med hjälp av fiskelina, pärlor och glasstavar gjorde jag halsband till alla barnen som ett bevis på deras superkrafter.
Jag fäste dessa blixtar på guldplätterade kedjor som jag hade hemma från den tiden då jag höll på att tillverka egna smycken.Ledtrådarna till lösenordet bestod av pusselbitar som skulle sättas ihop till en komplett bild. Denna bilden visade lösenordet. Pusslet har jag köpt på en pysselaffär och motivet har jag målat själv med hjälp av tuschpennor.
Eftersom det skulle vara 8 barn så tog jag bort 24 bitar som vi behövde för de tre uppdragen, resterande pusselbitar limmade jag fast på pusslets ram för att barnen skulle veta på ett ungefär vart bitarna skulle sitta.

Martins Boltkalas

I söndags hade Martin sitt Bolt kalas som jag planerat i flera veckor.
 
När hans kompisar hade kommit samlades alla i soffan i vardagsrummet. Jag läste ur boken om Bolt, det blev en förkortad version eftersom boken är ganska så lång.

Efter detta var det dags för alla barnen att gå till laboratoriet för att få sina superkrafter! De fick gå in två och två i köksskrubben som hade dekorerats med lakan hängandes ner från hyllorna. Bakom lakanen hade jag ställt en lampa som jag tände och släkte några gånger för att få en blixtrande effekt då de blev utrustade med superkrafterna.
När de kom ut ur skrubben fick de ett blixthalsband som bevis på sina superkrafter.

När alla var utrustade med superkrafter gav vi oss på uppdragen som vi behövde klara för att få lösenordet till det hemliga rummet.

På övervåningen hade jag gömt påsar till alla barnen från kalasbolaget som innehöll en liten ficklampa, en ballongracerbil, en vattenpistol och en ballong. Jag hade även lagt i ett varsitt godishalsband. När de hittat en varsin påse fick de ta fram sina ficklampor och gå in i ett mörkt rum för att leta efter pusselbitar som de behövde för att få fram lösenordet.
Vi satte fast de hittade pusselbitarna på pusslet och fortsatte med nästa uppdrag.

Det andra uppdraget bestod av att kasta ner en varsin burk med hjälp av en boll. I dessa burkar fanns det en varsin pusselbit.

Det tredje och sista uppdraget bestod av att med hjälp av vattenpistolen släcka ett värmeljus. När detta var avklarat fick alla sin sista pusselbit.

Pusslet var nu helt och barnen kunde se vad lösenordet var.

Vi samlades alla utanför det hemliga rummet och nu fick barnen ropa lösenordet med hjälp av sitt superskall för att rummet skulle öppnas.

 I det hemliga rummet fanns det ett bord dukat med Bolt tallrikar, muggar och servetter från kalasbolaget. Där fanns även ballonger och tutor till barnen. Det serverades vaniljglass med gnistrande isfacklor och  paraplyer i olika färger.
På bordet kunde barnen välja att dekorera sin glass med massor av olika strössel, godisbilar, maränger och chokladsås. Päronsaft severades i muggarna.

  Efter fikat öppnade Martin de presenter som han fått från sina kompisar. Sedan lekte de en stund på Martins rum innan föräldrarna kom för att hämta barnen igen.

Jag tror att det blev ett lyckat kalas, jag hoppas det iallafall! Tyvärr så var jag så inne i lekandet så jag glömde ta kort under lekarna och under fikat. Väldigt tråkigt men jag hoppas att vi kommer att minnas kalaset ändå!

Här förbereds det för fullt!!

I helgen är det dags för Martins kalas. Vi håller på att förbereda för fullt, det är massor som ska fixas och pysslas med och tänkas igenom. Jag skulle så gärna vilja visa på allt jag gjort till kalaset och jag skulle vilja berätta hela upplägget. Men utifall (jag tror inte det) det är någon förälder som skulle råkat hitta till min blogg så vill jag inte avslöja något.

Nästa vecka kommer det en riktigt detaljerade redovisning över vad som hände på kalaset, upplägg, lekar och allt pyssel som jag gjort till kalaset.

ohh jag kan knappt bärga mig :D !!!!! Hoppas ni också blir nyfikna!


I tisdags var jag ju till tandläkaren, jag trodde att det skulle bli en hemsk mardröm när tandläkarräkningen kom, men det var inte allt för illa! Bara 2000kr :D

så... nu ska jag fortsätta att förbereda kalaset, för i morgon jobbar jag och då vill jag att det mesta ska vara färdigt!


Här har vi dekorerat till Martin 2-årsdag.

Öppna förskolan & tandtroll

Idag gick vi till öppna förskolan.
Vi har inte varit där på jätte länge, men vi hade inget speciellt för oss och Martin skulle ändå till tandläkaren som är i samma hus.
Det är mest bebisar på öppna förskolan eftersom de mammorna och papporna är hemma och är lediga. Själv har jag ju privilegiet att styra min egen tid eftersom jag studerar på distans.

Barnen lekte och hade skoj och vi fikade lite och pratade med lite mammor och pappor.

   Här har Noel klätt ut sig till ett bi och Martin till en drake/alien på öppna förskolan.


Sedan gick vi till tandläkaren och det gick jätte bra, Martin var så duktig. Han satt helt själv i tandläkarstolen och gapade det största han kunde. Även Noel fick en koll eftersom han ändå skulle till tandläkaren snart och vi ändå var där med Martin. Så nu är bådas tänder kontrollerade och tandtrollssäkrade :D
Bara pappa i familjen kvar nu!

Pyssel- Klocka

Martin fick en klocka i present och då kan det vara bra att börja visa honom lite på hur en klocka fungerar.

Enklast är att börja lära barnen timmar, sedan när de behärskar detta kan man fortsätta med halvtimmar sedan kvartar osv.


Här kommer ett tips på hur man gör en enkel klocka.

Du behöver:

Lite hårdare färgat papper i två olika färger
En papptallrik
Provpåsklämma (efter mycket efterforskning kom jag fram till att den kallas så!? Den guldiga på tallriken)


Gör två visare i varsin färg, en lång och en lite kortare.

Fäst dessa på mitten av klockan med hjälp av provpåsklämman.
 

Skriv siffrorna på urtavlan så är den färdig!