För att leka svanskull behövs det yta att springa på, utomhus fungerar utmärkt, sommar som vinter. Sedan behövs snören som ska fästas i byxlinningen som en svans.

Det finns olika sätt att leka denna lek på. Jag kommer att nämna tre varianter.

1. Alla fäster en svans i byxlinningen. Sedan ska alla springa runt och försöka få tag på de andras svansar. När alla har blivit av med sina svansar får man räkna ihop hur många svansar varje person fått tag på. Den med flest svansar vinner. De som blivit av med svansen kan fortsätta att jaga svansar eftersom det är antalet ihop samlade svansar som räknas.

2. Alla utom en person fäster en svans i byxlinningen. Den utan svans får jaga de andra och försöka få tag på en svans. När jagaren har tagit en svans fäster denne svansen i sin byxlinning och den som blev utan svans får jaga istället. Denna variant kan pågå hur länge som helst, så om man vill kan man tidsbegränsa den.

3. Alla fäster en svans i byxlinningen. Sedan springer alla runt och försöker ta svansen ifrån varandra. Den som blir utan svans får gå och sätta sig och vänta på nästa omgång. Den som är sist kvar med sin svans är vinnaren.

Ha så skoj :D


En väldig god och enkel sallad gör man av:

vitkål
Ärtor
Majs
Paprika
Havregrädde (då blir det mjölkfritt och lite nyttigare än grädde)
Majonäs

Skär vitkålen i tunna strimlor och lägg i en salladsskål. Skär paprika i små små bitar och lägg i samma skål som vitkålen. Häll över majs och ärtor.
Vispa ihop havregrädde och majonäs i en annan skål, häll sedan över salladen. Blanda, sedan är det färdigt att äta.
Den här salladen kan stå i kylen någon dag, så det är perfekt att göra en större sats!

 

Filmen handlar om Susan som ska gifta sig med sin "drömprins", men precis före bröllopet så blev hon träffad av ett ufo som gjorde att hon växte och blev jätte stor. Hon blev inlåst bland andra monster.
Utomjordingarna som skickade ufot attackerar jorden och nu måste Susan och hennes monsterkompisar rädda planeten.
Filmen hade många roliga inslag. En rolig film som har en kärlekshistoria inbakad tillsammans med monster, utomjordingar och spänning.

film, monsters vs aliens, recension,