Lek- Svanskull


För att leka svanskull behövs det yta att springa på, utomhus fungerar utmärkt, sommar som vinter. Sedan behövs snören som ska fästas i byxlinningen som en svans.

Det finns olika sätt att leka denna lek på. Jag kommer att nämna tre varianter.

1. Alla fäster en svans i byxlinningen. Sedan ska alla springa runt och försöka få tag på de andras svansar. När alla har blivit av med sina svansar får man räkna ihop hur många svansar varje person fått tag på. Den med flest svansar vinner. De som blivit av med svansen kan fortsätta att jaga svansar eftersom det är antalet ihop samlade svansar som räknas.

2. Alla utom en person fäster en svans i byxlinningen. Den utan svans får jaga de andra och försöka få tag på en svans. När jagaren har tagit en svans fäster denne svansen i sin byxlinning och den som blev utan svans får jaga istället. Denna variant kan pågå hur länge som helst, så om man vill kan man tidsbegränsa den.

3. Alla fäster en svans i byxlinningen. Sedan springer alla runt och försöker ta svansen ifrån varandra. Den som blir utan svans får gå och sätta sig och vänta på nästa omgång. Den som är sist kvar med sin svans är vinnaren.

Ha så skoj :D

Mat- Sallad


En väldig god och enkel sallad gör man av:

vitkål
Ärtor
Majs
Paprika
Havregrädde (då blir det mjölkfritt och lite nyttigare än grädde)
Majonäs

Skär vitkålen i tunna strimlor och lägg i en salladsskål. Skär paprika i små små bitar och lägg i samma skål som vitkålen. Häll över majs och ärtor.
Vispa ihop havregrädde och majonäs i en annan skål, häll sedan över salladen. Blanda, sedan är det färdigt att äta.
Den här salladen kan stå i kylen någon dag, så det är perfekt att göra en större sats!

Film- Monsters vs aliens

 

Filmen handlar om Susan som ska gifta sig med sin "drömprins", men precis före bröllopet så blev hon träffad av ett ufo som gjorde att hon växte och blev jätte stor. Hon blev inlåst bland andra monster.
Utomjordingarna som skickade ufot attackerar jorden och nu måste Susan och hennes monsterkompisar rädda planeten.
Filmen hade många roliga inslag. En rolig film som har en kärlekshistoria inbakad tillsammans med monster, utomjordingar och spänning.

Fullt upp!

Det har verkligen varit fullt upp nu under några veckor. Jag har haft praktik i 2 veckor, hemtenta under 1 vecka, sedan har jag börjat sälja hudvårds och sminkprodukter så jag har haft fullt upp med att lära mig det och att boka och åka på visningar.

Inte blir det bättre heller!

Under 3 veckor nu är det ganska så lugnt men sen har jag praktik i 4 veckor och det är precis innan jul så jag har lite svårt att se hur jag ska få ihop allt julpyssel, julbak, dekorationer mm när jag kommer att vara borta största delen av dygnet. För jag vill ju gärna umgås med mina barn också! Jag får nog börja att ladda upp med julsånger, julpyssel och julbak redan nu. För jag hade stora planer för bloggen runt jul :D Jag hoppas att jag hinner ändå!

Så länge kommer jag att lägga in lite nya tips och ideer imellanåt, så länge får ni använda bloggen som en uppslags blogg för tips och ideer :D Tänk på att många av de pyssel jag gjort kan modifieras lite så vips har det blivit ett höst eller julpyssel istället!

Tyvärr så hann jag inte med något halloweenpyssel :( vi hann inte ens göra iordning en pumplykta...men men jag hoppas att jag kan ta igen det nästa år för nu är det lite för sent...

Kramizar på er alla!

Film- Natt på museet 2

 


Vi har sett Natt på museet 2 som är en fortsättning på första filmen.
Den här gången handlar filmen om, nattvakten som spelas av Ben Stiller, som har bytt jobb från just nattvakt till egen företagare. Han besöker museet för att hälsa på sina gamla vänner, då upptäcker han att alla de figurer han lärt känna har packats ner i lådor för att transporteras till ett arkiv för förvaring. Detta arkiv ligger under världens största museeum "Smithsonian institute". Under deras sista natt tillsammans på det gamla museet så stjäl den lilla apan med sig den tavla som gör att allt blir levande nattetid.
I arkivet under världens största museeum så vaknar allt till liv och Ben stiller får fullt upp!

En mycket rolig film som verkligen är värd att ses.