Skrik, gnäll och tårar.

Länk till Busandebarns hemsida fylld med skoj!

Kvällens nattning av barnen bestod av skrik, gnäll och någon tår. Anledningen är att jag just nu håller på att sluta amma Noel. Han brukar alltid "tutta" innan han somnar och ikväll var det slut på det. Istället sjöng jag för honom olika barnvisor och ramsor och sedan killade jag honom på ryggen för det tycker han om!

Han är så gammal nu så vi måste sluta med tuttandet och sen är det ju mammagalan som jag ska på. Jag vill inte att Daniel ska få det jobbiggt den natten jag är borta, och sen skulle det bli en hemsk upplevelse för Noel att helt plötsligt en natt inte få tutta. Så nu håller vi på att avvänja honom steg för steg.

För två nätter sedan fick han tutta sig till sömns men han skulle inte få tutta när han vaknade på natten. Av de 4 gånger han vaknade på natten så fick han bara tutta två. De andra två gångerna somnade han till en sång som jag sjöng för honom. I natt ska vi försöka igen att han inte får tutta när han vaknar. Jag får ha några bra sånger tillhands så att han somnar om. (var precis och nattade honom, det gick inte med sång utan det slutade med tutten, men jag får prova sångerna igen nästa gång han vaknar)

Det känns bra att sluta ,men det är ändå lite tråkigt, för det är mysigt att sitta tillsammans och gosa och tutta. Slutar man så är det ju verkligen för gott, det finns ingen återvändo, men jag känner mig redo för det nu!
Martin ammade jag tills han var 22månader och Noel kommer jag att ha amma ungefär lika länge.

Nu får vi istället ha andra mysstunder :D

 En liten Noel har nu blivit stor!