Fastingen

 I fredags var vi på fastingen i Kristinehamn. Eftersom Daniel hade bilen så åkte vi buss, det skulle blir så roligt! Noel var lite rädd och ville inte gå in i bussen när den kom men jag bar honom och sedan gick det bra. Han tyckte det var en spännande upplevelse at åka buss. Martin satt med sin kompis på bussen och pratade och hade roligt.

På fastingen köpte vi gods och ballonger såklart! och sedan åkte vi en massa karuseller. Noel ville först åka en karusell där man fick sitta på en häst, det tyckte han var roligt. Han stod och skrek och pekade på hästarna för att han så gärna ville åka :D

Martin följde med sin kompis för att åka radiobilarna. Men när vi kom dit så visade det sig att Martin var för kort, han blev väldigt besviken. Farbrorn som hade hand om karusellerna sa att jag kunde sitta bredvid och ha koll på honom i bilen, men det kunde jag inte eftersom jag hade Noel att ta hand om. Vi gick ner från bilgolvet för att titta på Martins kompis som skulle åka. Då kom farbrorn fram till oss och visade (han talade inte svenska) att Martin skulle få åka ändå och att farbrorn skulle åka med honom. Martin blev överlycklig och han hade det jätte skoj när han krockade med sin kompis. Jag tackade farbrorn så hemskt mycket, jag blev så glad, jag tyckte att han var så omtänksam och snäll som tog sig tid att åka med Martin, det gjorde verkligen hela dagen!

  Efter bilarna så bar det av till lastbilarna som åkte runt runt på en räls. Martin och Noel satte sig i och åkte runt runt. Barnen är heltokiga i lastbilar så dom hade jätte skoj. De hade en varsin ratt som de kunde styra med och Noel sken som en sol hela tiden! När karusellen var slut gick Martin ur men Noel blåhöll i ratten och skrek för han vägrade att gå ur. Då kom karusellkillen och sa att han fick åka med en gång till gratis :D Det var ju verkligen jätte snällt! Noel fick åka jätte länge runt runt och han sken som solen hela tiden.

   
Lunchen  avnjöt vi vid vattnet på en parkbänk, det var jätte mysigt. Vi hade gjort matlåda hemma som vi tog med ,pasta och en egengjord skinksås.

    
Efter att vi gått och tittat på marknaden en liten stund till så gick vi till en lekpark. Där lekte barnen och hade skoj tills bussen skulle gå hemåt igen.

 Vi skulle kliva av bussen hos barnens farmor och farfar, så jag plingade i god tid men busschauffören hörde inte plinget och fortsatte en bra bit till. Han stannade vid en busshållsplats där någon stod och väntade och då passade vi på att hoppa av. Jag sa att jag hade plingat men han hade inte hört något sa han *arg blev jag* Nu fick vi lov att gå tillbaka ca 2km på stora vägen efter vägrenen, där det åker stora bilar och lastbilar. Noel somnade i vagnen och Martin var så duktig och gick hela vägen trots att han hade gått hela dagen och även lekt i lekparken. Jag var så stolt över honom :D

Trots detta var det en väldigt mysig dag vi hade tillsammans!

Fastingen i Kristinehamn

Idag börjar fastingen i kristinehamn som kommer att pågå hela helgen. Jag vet inte exakt vad det är, men karuseller vet jag att det finns och sedan tror jag att det är marknad också. 
Eftersom regenet öser  ner idag så vi väntar tills imorgon med att åka dit då det ska bli fint väder.
Vi ska åka buss dit, det ska bli så roligt för Noel har nog aldrig åkt buss, så det blir en upplevelse. Jag tror att Martin kommer att tycka att det är roligt också för hans kompis ska åka med på samma buss. Jag älskar också att åka buss för det gör man inte så ofta. Så en rapport från fastingen kommer imorgon kväll!

Även om vädret är tråkigt nu när det regnar så gör det inget för i helgen blir det varm och skönt. Sen älskar jag regnet också för att det påminner om en plats som vi besöker varje år. Vi bor där en vecka och under den veckan så brukar det oftast regna och de dofter som blir när det regnar påminner om denna plats! Eftersom det är bloggalan så kan jag inte åka till denna favoritplats i år, det känns lite sorgligt, men en mammagala är ju inte något man besöker varje dag! :D Så den ser jag också fram emot!

Kramar på er!

Skrik, gnäll och tårar.

Kvällens nattning av barnen bestod av skrik, gnäll och någon tår. Anledningen är att jag just nu håller på att sluta amma Noel. Han brukar alltid "tutta" innan han somnar och ikväll var det slut på det. Istället sjöng jag för honom olika barnvisor och ramsor och sedan killade jag honom på ryggen för det tycker han om!

Han är så gammal nu så vi måste sluta med tuttandet och sen är det ju mammagalan som jag ska på. Jag vill inte att Daniel ska få det jobbiggt den natten jag är borta, och sen skulle det bli en hemsk upplevelse för Noel att helt plötsligt en natt inte få tutta. Så nu håller vi på att avvänja honom steg för steg.

För två nätter sedan fick han tutta sig till sömns men han skulle inte få tutta när han vaknade på natten. Av de 4 gånger han vaknade på natten så fick han bara tutta två. De andra två gångerna somnade han till en sång som jag sjöng för honom. I natt ska vi försöka igen att han inte får tutta när han vaknar. Jag får ha några bra sånger tillhands så att han somnar om. (var precis och nattade honom, det gick inte med sång utan det slutade med tutten, men jag får prova sångerna igen nästa gång han vaknar)

Det känns bra att sluta ,men det är ändå lite tråkigt, för det är mysigt att sitta tillsammans och gosa och tutta. Slutar man så är det ju verkligen för gott, det finns ingen återvändo, men jag känner mig redo för det nu!
Martin ammade jag tills han var 22månader och Noel kommer jag att ha amma ungefär lika länge.

Nu får vi istället ha andra mysstunder :D

 En liten Noel har nu blivit stor!

Veckans läsare BenaBena


Hej jag heter Elena och äger bloggen benabena.blogg.se Jag startade en blogg för att jag ville skriva av mig.
Från början var det meningen att det skulle handla om mig och vad jag gjorde om dagarna lite tankar och funderingar och så vidare.
Jag har alltid varit intresserad av att ta kort och min familj och mina kompisar tycker att jag är lite små jobbig med min lilla digitalkamera.
Men jag har länge velat ha en system kamera just en Nikon D60 en dag såg jag ett rätt bra erbjudande på just en sådan kamera. (Det var rätt nyligen)
Så jag åkte helt enkelt iväg och köpte en. Nu tar jag kort när jag får chansen och när jag har tid det vill säga. Eftersom jag jobbar rätt mycket blir det så fort jag får möjligheten.
Nu kanske ni undrar vad för jag tar upp detta men det är bara för att jag ville säga att benabena.blogg.se håller på att bli en foto blogg. Jag skriver fortfarande vad jag gör om dagarna och lite funderingar. Men nu är mina funderingar lite mer om kameror och objektiv med mera.
Den utrustning jag har är En Nikon D60 med 2 st objektiv ett Nikon 18-55 och sedan ett Thamron 70-300. Om ni undrar vad alla dessa sifror är för något så är det hur mycket och hur litet man kan zoma in med de. (En enkel förklaring) Jag har även 2 stycken stativ ett med 3 ben och sen har jag en enbenting som jag kallar de som helt enkelt har bara ett ben.
Gå gärna in och läs min blogg och hoppas att ni tycker om den. Komentera gärna mina bilder jag lägger ut lite då och då.


Musik- Ramsa: "Vi käkar äpplen"

Här kommer en ramsa som jag lärde mig när jag var liten.

Lyssna på klippet och följ med i texten


 


Vi käkar äpplen
Vi käkar päron
Vi käkar gula och mogna och vridna åt höger- bananer

Förutom smaken och figuren är det lättheten att äta
åsså nyttan förstås av att äta vitaminer
dessa frukter är så fina speciellt-bananer

åsså värst musikalisk behöver man ej vara
du ska bara kunna skala'n

äpplen är runda
päron är ovala
och klyftigare än apelsiner finns inte men, men, men, men
bananer- är gula och mogna och vridna åt höger

bananer, bannaner, bananer, bannaner, bananer, bannaner, bananer!