Trolldeg & Trolldegsakvarium

Länk till Busandebarns hemsida fylld med skoj!
Trolldegsrecept:
1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja

Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Du kan även ha i karamell färg om du vill.
Nu är det bara att börja forma de figurer som du vill ha. Kom ihåg att om du ska hänga upp figurerna måste du göra ett hål i dem innan du gräddar dem. Lägg figurerna på en plåt och sätt in dem i ugnen på100 grader i ca 1timme. Efter att de varit i ugnen måste figurerna vila och torka ett dygn innan du kan måla på dem eller gör det som du planerat.

Nu har figurerna torkat och vi har målat dem. jag försökte måla med vattenfärg, men det syntes knapp något, så istället tog vi tuschpennor och målade våra figurer. Martin tryckte figurer efter pepparkaksformar och jag gjorde på fri hand olika djur som lever i vatten. Det blev: en bläckfisk, två fiskar, en krabba, sjögräs och en sjöhäst.

Jag gjorde ett trolldegsakvarium
För att göra ett akvarium behöver man en glasburk med lock. Ta den största burken du kan hitta, min blev lite liten men den duger. Jag fyllde botten med små stenar och snäckor. Sedan la jag i krabban och ställde sjögräset i stenarna. De andra vattenvarelserna hängde jag upp i ståltråd (även vanlig sytråd skulle kunna fungera!). Jag gjorde hål i locket och trädde igenom ståltråden genom hålet så att vattendjuren hänger fritt i burken. Nu har vi ett alldeles eget underhållsfritt ;D akvarium.

Martin och Noel blandar trolldegen

Här är våra fina trolldegsfigurer, nu ska de in i ugnen

 Vi målade figurerna med tuschpenna

 Här är det färdiga resultatet!
#1 - Jeanette

Va duktiga ni är det blev jätte fint,kommer snart och hälsar på och då får jag se på riktigt. kram på er