Är du kategori nr 1 eller 2?

Länk till Busandebarns hemsida fylld med skoj!
Jag hade tänkt fuska lite under eart hour och kolla på Robinson. Men några minuter in på timmen så stängde vi av iallafall, vi ville ju göra det ordenligt. Tänk va skönt det var att stänga av TVn!
Det blev så tyst och lugnt och mysigt med alla tända ljus. Man borde stänga av TVn oftare och bara vara.

Vi tittar mycket på tv i vår familj. Kanske inte jag då, mest barnen och sambon när han är hemma. Jag blir så stressad på något konstigt sätt av TVn, jag får ingen ro i kroppen att sitta still när jag vet att det finns andra saker som måste göras. (Nu pratar jag alltså om onödigt tv tittande dagtid, på kvällen kan det vara skönt när barnen sover att halvslumra framför TVn.) Vi har tittat mycket på film innan vi fick barnen och vi har tittat mycket nu också och ska jag sitta kvar så ska filmen verkligen vara bra, för inte heller då har jag ro att sitta stilla.

När jag tittar på tv så ser jag alla dessa människor som gör en massa saker, är ute och reser, hittar på roliga saker utomhus och där sitter jag stirrandes på en TV och gör ingenting! Jag har tänkt många gånger att det finns två sorters människor (och en massa där emellan :D) De som gör saker och de som ser andra göra saker. Just nu är jag kategori nr 2. Den som ser andra människor göra saker. Jag vill så gärna vara kategori nr 1, jag vill att mina barn ska få uppleva en massa roliga saker, träffa en massa intressanta människor och ha roligt,inte sitta och stirra på andra som gör dessa saker!

Det är mycket därför som jag har denna blogg, för att mina barn ska få uppleva mer saker. När jag har denna blogg så är det mer ett måste att vi ska göra saker (självklart bestämmer tid och lust). Vi åker till ett lekland och testar hur det är att leka där, vi pysslar för att vara kreativa, vi hittar på en massa lekar, bakar och läser. Jag skulle kunna skriva in en massa pyssel på en gång i bloggen och skriva om lekar och annat, men jag vill gärna testa allting som jag skriver om först. Dels för att mina barn ska få göra något roligt och dels för att se om det verkligen är roligt att göra ett speciellt pyssel eller om det är svårt att göra det.

Jag hoppas ni får inspiration genom denna blogg att göra roliga saker, för att inte vara en kategori 2 människa som ser andra leva livet och göra saker.

Sitt inte still, ut och gör något roligt tillsammans :D