Charlies lekland & café Borlänge

Vi var till Charlies lekland och café i Borlänge. Det är ett litet mysigt lekland som är perfekt om man vill komma hemifrån en stund och låta barnen leka. Man har hela tiden uppsikt över barnen och kan sitta i lugn och ro och se dem leka. Leklandet erbjuder barnvakt för barn från 4 år, det finns kalasrum om man vill fira sin födelsedag där. Priserna är bra då det inte är lika dyrt som på andra lekland. Blöjor och barnmat finns att köpa om man har glömt det hemma. Det är fräsch och det finns något för barn i alla åldrar. Man betalar för varje barn som ska leka och man får vara där och leka hur länge man vill, det är ingen tidsbegränsning.
 Charlies lekland.

 Rutschkana ner i bollhavet

 Bollhavet

 Utsikt från bollhavsskeppet. Denna plats är till för barn 0-4år. Det finns många roliga bebisleksaker och gå stolar att låna.

Cafeterian

Cykelbanan, hjälmar finns!

Klättervägg, jätte roligt för stora som små att klättra på.

Bollhavsskeppet och småbarnshörnan

Martin bygger torn med stora klossar

 Småbarns leksaker

Det finns arcadspel för de större barnen, fler finns i andra änden av rummet.

Martin skjuter bollar med kanonen, bollarna är mjuka och det gör inte ont om de skulle träffa

Kalasrum, djungel

Kalasrum, havet

Kalasrum disco, Här kan man sjunga singstar under kalaset


Betyget för detta lekland är fyra.

Väl värt ett besök!

Är du kategori nr 1 eller 2?

Jag hade tänkt fuska lite under eart hour och kolla på Robinson. Men några minuter in på timmen så stängde vi av iallafall, vi ville ju göra det ordenligt. Tänk va skönt det var att stänga av TVn!
Det blev så tyst och lugnt och mysigt med alla tända ljus. Man borde stänga av TVn oftare och bara vara.

Vi tittar mycket på tv i vår familj. Kanske inte jag då, mest barnen och sambon när han är hemma. Jag blir så stressad på något konstigt sätt av TVn, jag får ingen ro i kroppen att sitta still när jag vet att det finns andra saker som måste göras. (Nu pratar jag alltså om onödigt tv tittande dagtid, på kvällen kan det vara skönt när barnen sover att halvslumra framför TVn.) Vi har tittat mycket på film innan vi fick barnen och vi har tittat mycket nu också och ska jag sitta kvar så ska filmen verkligen vara bra, för inte heller då har jag ro att sitta stilla.

När jag tittar på tv så ser jag alla dessa människor som gör en massa saker, är ute och reser, hittar på roliga saker utomhus och där sitter jag stirrandes på en TV och gör ingenting! Jag har tänkt många gånger att det finns två sorters människor (och en massa där emellan :D) De som gör saker och de som ser andra göra saker. Just nu är jag kategori nr 2. Den som ser andra människor göra saker. Jag vill så gärna vara kategori nr 1, jag vill att mina barn ska få uppleva en massa roliga saker, träffa en massa intressanta människor och ha roligt,inte sitta och stirra på andra som gör dessa saker!

Det är mycket därför som jag har denna blogg, för att mina barn ska få uppleva mer saker. När jag har denna blogg så är det mer ett måste att vi ska göra saker (självklart bestämmer tid och lust). Vi åker till ett lekland och testar hur det är att leka där, vi pysslar för att vara kreativa, vi hittar på en massa lekar, bakar och läser. Jag skulle kunna skriva in en massa pyssel på en gång i bloggen och skriva om lekar och annat, men jag vill gärna testa allting som jag skriver om först. Dels för att mina barn ska få göra något roligt och dels för att se om det verkligen är roligt att göra ett speciellt pyssel eller om det är svårt att göra det.

Jag hoppas ni får inspiration genom denna blogg att göra roliga saker, för att inte vara en kategori 2 människa som ser andra leva livet och göra saker.

Sitt inte still, ut och gör något roligt tillsammans :D

Barnmässan Karlstad

Idag var vi till barnmässan i Karlstad. Det fanns en massa utställare där och den första vi kollade på var hur man kan prata med hjälp av teckenspråk med sina barn när de är små och inte kan forma egna ord.
     Vi gick runt och tittade och det fanns en hel del klädutställare. Det finns verkligen en massa märken att välja på för barn, den jag inte sett förut och fastnade för var "MyKidoo". Jag skrev upp mig som en blivande värdinna, så snart kanske det blir klädparty här i huset :D Vi tog även kort på Martin och Noel hos en fotograf. Han tog två kort sen blev Noel så blyg att han vägrade släppa mig. Som tur var så blev det första kortet jätte bra! Så det kommer på posten snart.
     Martin träffade Fiffi och Rorry racerbil och store Chris som är Rorrys kompis, han provade även på en cirkusskola. Barnen fick testa att gå på lina och det gick riktigt bra. Det fanns även olika sorters cyklar man kunde prova utan pedaler. Den ena fick man använda benen till att gå framåt med när man satt på sadeln, på den andra fick man sätta upp fötterna på bilen och vicka ratten fram och tillbaka för att få upp farten. Bilen med ratten var roligast tyckte Martin. Noel gillade discorummet där han kunde lyssna på musik och dansa.
     För alla mammor och deras döttrar så fanns det gratis manikyr och gratis massage fanns till den som ville. Jag var själv med båda barnen annars hade jag nog tagit lite massage eller fått en manikyr.
Det fanns allt möjligt för mammor, pappor och barn. Det bästa var att det fanns fullt med platser där barnen kunde leka och underhålla sig, självklart med en vuxen som såg efter dem.
Martin gillade hoppborgen särskilt mycket.
     Vi köpte även majskrokar som barnen älskar. Jag fick köpa majskrokarna två gånger om, för den första påsen glömde vi kvar vid fika platsen när vi skulle gå på toaletten, när vi kom tillbaka och letade efter påsen så var den försvunnen :(. Det var ju inga dyra pengar att lägga ut, men ändå tråkigt att det skulle försvinna. Men en glad händelse var att jag återfick mitt örhänge som jag hade tappat :)
     Utanför mässhallen fanns det en brandbil och en polisbil som barnen tittade på. Vi fick med oss en massa ballonger hem också till Noels stora förtjusning :D
     På vägen hem somnade Noel så skönt och när vi kom hem somnade både Noel och jag på soffan. Barnen var så duktiga och skötte sig så bra inne på mässan. Jag hade ingen vagn men det gick bra ändå, Martin orkade gå hela tiden och Noel gick runt och tittade utan att riva hela stället som han annars brukar göra. Men som jag brukar säga till honom så är han ju en stor kille nu :D

Jag ska definitivt åka till mässan nästa år igen!

50-års kalas

Igår var vi på 50-års kalas. Det var svärmor som fyllde år och vi hade ordnat en överraskningsfest för henne.
Vi samlade familjen och några vänner och bjöd på mat.
Självklart fick hon presenter. Av vår familj och Sambons systers familj fick hon två stycken lite finare lampor som hon gått och tittat på länge. Hon fick många andra fina presenter, bland annat fina smycken! Hon blev jätte glad över presenterna och vad glad man själv blir när någon annan blir glad :D
Vi hade det jätte trevligt under kvällen och det var länge sen jag skrattade så mycket som jag gjorde igår :D
Barnen somnade tidigt eftersom de är vana att lägga sig vid en viss tid, det var skönt för då kunde jag vara med och prata i lugn och ro.  Maten som sambons syster hade lagat var verkligen jätte god och sambons andra syster hade dekorerat jätte fint i hela huset och på borden.
Det var verkligen en underbar och lyckad kväll!

 Mamma har gjort sig i ordning för festen

 Martin har tagit på sig skjortan

 Noel i finkläderna, tröja med skjorta och jeans

 Jätte fina bordsdekorationer

En trött kusin