Här kommer ett super enkelt pyssel som man gör av saker man oftast har hemma.
 
Du behöver:
en senapflaska i plast, tom och rengjord.
Sedan behöver du sugrör i två olika storlekar. TIPS! Det smalare sugröret tog jag ifrån en festis och de andra sugrören är vanliga sugrör man köper i affären.
Du behöver också kludd/kladd/häftmassa eller tejp och kanske lite lim.Ta bort locket som man stänger igen flaskan med, bara det understa locket ska vara kvar.
Sätt det smalaste sugröret i öppningen där senapen kommer ut. Limma fast eller tejpa fast så att ingen luft kan komma ut mer än genom sugröret.
Ibland kan man behöva tejpa i skarven runt locket och flaskan, så att luften inte smiter ut den vägen. 


Sedan klippte jag till ca 6cm långa sugrörsbitar av den tjockare modellen. Jag tejpade igen den ena änden så att ingen luft  kom ut den vägen. Om man vill kan man sätta en bit kladd i den ena änden istället för tejp.

Sedan är det bara att trä på det tjockare sugröret på det smalare och trycka till på flaskan så åker missilen iväg :D
Om den inte vill flyga iväg så kan det beo på att det tjocka sugröret sitter för långt ner på det lilla. Flytta upp det så flyger det nog iväg!


Martin testade att skjuta iväg pilarna och han tyckte det var jätte roligt. Noel roade sig med att trä på sugröret på det andra sugröret, han fick inte in snitsen på att få iväg pilarna eftersom man måste trycka snabbt och hårt.


Det här pysslet hittade jag i boken "Mera FIXA JOXA TRIXA" av Anna Westerman. Jag köpte den för en billig peng under bokrean i vintras. I boken finns det fler detaljer man kan lägga till sin missil, men jag gjorde den enkla varianten för den fungerar också bra :D
 Noel och jag begav oss till Karlstad idag för att shoppa lite. Jag var ute efter en klänning till mammagalan eftersom den jag beställde på tradera var alldeles för liten. Jag hittade några favoriter. Men om det blev någon av dessa eller någon annan det får ni se på galan (och ni som läser; efter galan)

Efter en stunds shopping var det dags för lite mat. Korv med bröd blev det och sedan en delicatoboll till efterrätt.
   

 Självklart måste ju Noel shoppa lite, han fick ett par solglasögon, för brorsan har ett par och då vill ju Noel också ha!
   vi började dagen  med att testa den nya sliden (?) tror det heter så. Vattnet var kallt men det var skönt för det var jätte varmt ute. Barnen hade roligt och sprang på mattan och i vattnet som sprutade upp längst sidorna.

 Kryddan behöver rastas... 
   Vi gick senare till OK och köpte glass, självklart var kryddan med. Martin cyklade dit, han är så duktig nu när han kan cykla utan stödhjul!

       Senare på dagen plockade vi lite blommor, vi hittade även smultron i dikeskanten *mums*

Mina skor, dom har tydligen blivit moderna igen!? Hörde på tv att reptilmönster och andra djurmönster är på väg tillbaka nu ivår. Dom här hade jag på studenten för 7 år sedan!

 När vi kom hem plockade Noel lite fler blommor åt mig :D

Det var en kort sammanfattning av dagen!

Förresten! vi var till pysselbutiken och beställde lite pyssel saker. De kommer nästa fredag så efter bloggalan så blir det nya pyssel på bloggen. Men jag ska inte vänta tills dess med att lägga ut pyssel. Jag har lite förslag på andra pyssel jag kan lägga ut ganska snart! Håll utkik!

Kram kram