Nu tänker jag avslöja....

Länk till Busandebarns hemsida fylld med skoj!
...våra semesterplaner ändå. Jag tänkte att jag på onsdag innan vi åker skulle lägga ut ett inlägg om vart vår semester bär av mot....

men jag har hittat något som har gjort mig helt överlycklig, så jag måste bara berätta! Det kan verka som en simpel sak att bli överlycklig för, men alla ni som har allergiska barn vet nog vad jag menar!

Vi tar det från början:

Jag sitter och surfar runt på hemsidan till det ställe dit vi ska. Jag kollar aktiviteter, priser och tider.
Ser en länk till restauranger, tänkte det kunde vara roligt att kolla iallafall, trots att jag vet att vi ska ta med matlåda eftersom barnen och jag är allergiska.
Vi tar alltid med oss matlåda eftersom de platser vi besöker inte brukar ha mjölkfrimat. Sen är det lättare att ta med sig matlåda istället för att fråga om det och det är mjölkfritt och vad har ni i den och den maträtten. det kan ta en halv dag bara för att hitta rätt maträtter åt alla.
Läser om maten som finns att köpa och sedan ser jag en länk där det står "information för allergiker". När jag såg länken tänkte jag att det står nog om allt vi inte kan äta eller att man som allergiker får ta med egen matlåda. Men jag blev riktigt imponerad. Det står vad man som allergiker kan äta på alla restauranger och vilka maträtter som innehåller vad. Åhh vad roligt, då kanske vi kan äta ute (fast snålheten sätter väl in så blir det matlåda iallafall). Men nu har vi allafall ett alternativ om vi inte vill ha matlåda!

Men det bästa av allt: som jag fortfarande sitter och småler över är glassen!! När vi är ute så är vi förvisade till den goda men nu lite uttjatade piggelin. Piggelin är ju den enda glassen som vi kan äta ute eftersom den är mjölkfri.
Men gissa vad som finns på stället dit vi ska!? På de platser där de säljer kulglass finns det även mjölkfri tofuline glass, Så barnen kan få sig en egen glasstrut! Det har aldrig hänt och tänk vad roligt för barnen att få känna sig lite normala och att de inte ska behöva höra att "nej den kan du inte äta för den innehåller mjölk". Istället kommer de att få höra "vilken smak vill du ha på din kulglass" en kulglass som liknar alla andra barns glass!! På de ställen där det bara finns pinnglass finns det även tofuline pinnglass! Så även då kan de få en god glass och inte en piggelin som vanligt =D Det kan ju verkligen verka simpelt att bli överlycklig över en sån småsak, men det är ju de små detaljerna som gör helheten!

*hihi* vet ni vad jag just tänkte på...jag behövde inte avslöja vart vi skulle, det gick bra att berätta ändå. Är ni nyfikna på vart vi ska? Kolla bloggen på onsdag!!

Kram från en väldigt glad mamma...

 snart blir det semester....
#1 - Jenny

Åh va underbart, vilken lycka :) Vi ska också på utflykt i morgon, hoppas, hoppas att de också har mjölkfri glass :)



Vi ska till furuvik, blir spännande o se om det är dit du ska :)



Kram Jenny

#2 - alexandra

Oh toppen ju...Jag minns när mina barn var mjölkallergiker oh vi bara åt Pigelin.Man blir trött på den glassen.Toppen med ställen som tänker längre änn vanligt.Nu är jag nyfiken vart ni skall åka..

#3 - Jessica

Va härligt...Är ju bra att de finns de för dig och dina barn och att dom kan få sig en glass strut..

Hoppas ni få en bra semester =)