Vi har åkt på semester....

...och återkommer måndagen den 3 augusti.Målet med resan är Astrid Lindgrens värld, men vi kommer att göra en massa andra roliga utflykter också!

Självklart kommer du att få höra allt om resan när vi kommer hem igen. Jag har inte tillgång till datorn under denna tid, men jag kanske kan slänga in ett inlägg från mobilen...

Under tiden kan du ju passa på att kika runt på bloggen och bli inspirerad! Här finns tips och ideér på vad du och dina barn kan göra tillsammans

T.ex.:
Spelet råttfällan , TrolldegBåt av mjölkkartong eller andra pyssel

Spela minigolf, besöka en bondgård, leka kurragömma eller andra aktiviteter

En god milkshake, baka syltgrottor eller något annat recept

Lära dig en ny visa, rim eller ramsa att sjunga för ditt barn

Regnar det kan ni ju alltid spela spel, titta på film eller läsa en bra bok. Här finns tips på allt detta!

Vill ni ha tips på platser att besöka kan ni kolla här. Tipsen uppdateras ständigt och fler tips kommer efter semestern!


Jag hoppas att ni hittar något här på sidan som kan vara intressant och skriv gärna en rad till mig om ni har lust. Då vet jag om jag varit saknad under dessa fem dagar... :D


Kramar till er!

Lunedet, Karlskoga

Ett mysigt utflyktsmål för hela familjen är Lunedet utanför Karlskoga.

Där kan man under sommaren
 spela12-håls minigolf,
titta på  en massa olika djur, här tittar Noel och pappa på en kalkon.

Det fanns även
en åsna, söta kaninungar som är till salu,
ankor och en ankunge, och får och getter mm. 


 Här kan du även besöka en mysig gammal handelsbod, där det finns godis och en massa hemgjorda saker att köpa och jätte fina små presenter och inredningssaker. Det finns även många gamla saker att titta på som gamla skyltar och gamla burkar som fanns i affärerna förr. Idag när vi var in så hittade jag hemmagjord saffransglögg.
 Du kan leka i lekparken

Men även bada, gå på vandringsleder, titta på när båtarna slussar, äta glass och gå på loppis...

Det finns även en camping på området och vintertid så är en skidbacke med liftar öppen.
Det finns stora öppna ytor så man kan ta med sig en boll eller något annat sommarspel och spela där. Det finns även en grill utomhus som man kan låna om man vill grilla.
Annars finns det ett mysigt litet café där man kan köpa diverse saker.

Man kan ta sig dit med båt eller bil och naturligtvis cykel och annat. Omgivningarna är väldigt vackra och vägar finns utefter vattnet med små broar över till små öar, så man kan strosa runt där en stund.


           

Tack så mycket!

Jag var med i en tävling på mammabloggarna om vem som hade den bästa bilden från mammagalan. De drog 5st vinnare och jag blev en av dem =D

Priset kom idag (det var snabbt) det var ett album som heter "Min skoltid". I det albumet kan man samla barnens alla skolfoton från förskolan till årskurs 9. Det finns plats för kort på barnet samt barnets klass. Barnet kan även sätta in kort på sina bästa kompisar, rita självporträtt, svara på frågor om favoritsaker, vad de har gjort under loven under varje årskurs, smeknamn, vikt längd och en massa massa mer.

 
Detta album kommer från www.sandkom.se, tack så jätte mycket för det fina priset! 
I albumet ska jag samla Martins alla kort, för jag vet att foton försvinner under årens lopp. Själv har jag inte så många kort kvar från min skoltid så det skulle ha funnits ett sånt här album för länge länge sedan.
Jag tänkte att jag skulle köpa ett album till Noel också, så att jag kan dokumentera bådas skoltid, nu behöver jag inte köpa ett album för med detta album kom nämligen ett presentkort på ännu ett album! Presentkortet kunde användas till att tävla ut ett album på bloggen, men förlåt alla mina läsare, jag tänker vara egoistisk och använda det själv....
Kan tillägga att jag inte tycker att det är så dyrt att köpa ett album, det är absolut värt pengarna!

Kolla hemsidan för att köpa ditt eget album!Tack ännu en gång till www.sandkom.se för dessa båda fina album!

Nu tänker jag avslöja....

...våra semesterplaner ändå. Jag tänkte att jag på onsdag innan vi åker skulle lägga ut ett inlägg om vart vår semester bär av mot....

men jag har hittat något som har gjort mig helt överlycklig, så jag måste bara berätta! Det kan verka som en simpel sak att bli överlycklig för, men alla ni som har allergiska barn vet nog vad jag menar!

Vi tar det från början:

Jag sitter och surfar runt på hemsidan till det ställe dit vi ska. Jag kollar aktiviteter, priser och tider.
Ser en länk till restauranger, tänkte det kunde vara roligt att kolla iallafall, trots att jag vet att vi ska ta med matlåda eftersom barnen och jag är allergiska.
Vi tar alltid med oss matlåda eftersom de platser vi besöker inte brukar ha mjölkfrimat. Sen är det lättare att ta med sig matlåda istället för att fråga om det och det är mjölkfritt och vad har ni i den och den maträtten. det kan ta en halv dag bara för att hitta rätt maträtter åt alla.
Läser om maten som finns att köpa och sedan ser jag en länk där det står "information för allergiker". När jag såg länken tänkte jag att det står nog om allt vi inte kan äta eller att man som allergiker får ta med egen matlåda. Men jag blev riktigt imponerad. Det står vad man som allergiker kan äta på alla restauranger och vilka maträtter som innehåller vad. Åhh vad roligt, då kanske vi kan äta ute (fast snålheten sätter väl in så blir det matlåda iallafall). Men nu har vi allafall ett alternativ om vi inte vill ha matlåda!

Men det bästa av allt: som jag fortfarande sitter och småler över är glassen!! När vi är ute så är vi förvisade till den goda men nu lite uttjatade piggelin. Piggelin är ju den enda glassen som vi kan äta ute eftersom den är mjölkfri.
Men gissa vad som finns på stället dit vi ska!? På de platser där de säljer kulglass finns det även mjölkfri tofuline glass, Så barnen kan få sig en egen glasstrut! Det har aldrig hänt och tänk vad roligt för barnen att få känna sig lite normala och att de inte ska behöva höra att "nej den kan du inte äta för den innehåller mjölk". Istället kommer de att få höra "vilken smak vill du ha på din kulglass" en kulglass som liknar alla andra barns glass!! På de ställen där det bara finns pinnglass finns det även tofuline pinnglass! Så även då kan de få en god glass och inte en piggelin som vanligt =D Det kan ju verkligen verka simpelt att bli överlycklig över en sån småsak, men det är ju de små detaljerna som gör helheten!

*hihi* vet ni vad jag just tänkte på...jag behövde inte avslöja vart vi skulle, det gick bra att berätta ändå. Är ni nyfikna på vart vi ska? Kolla bloggen på onsdag!!

Kram från en väldigt glad mamma...

 snart blir det semester....

Min nya favorittidning

Jag har länge letat efter en bra tidning att läsa,

Veckorevyn känns det som jag vuxit ifrån,
Glamour är bra men det är för mycket mode och jag är intresserad av annat också.
Hemmets, allers m.fl. är mycket rolig läsning, men inte riktigt heller vad jag söker efter, för modet riktar sig till äldre.

Men äntligen har jag hittat "min" tidning: MAMA!
Den innehåller allt som jag vill läsa om, mode, smink, saker/mode för barn, inredning, kultur och en massa massa mer!
Jag gillar den för att den vänder sig verkligen mot mig som är förälder, det är inte många tidningar som även tar med i beräkningarna att man vill läsa om barn och saker för dem, och inte bara mode och skvaller. Jag älskar verkligen den tidningen!

Så nu fattas bara en prenumeration så att den kommer direkt hem i brevlådan :D

I fredags hade jag en myspys stund för mig själv: nerkrupen i soffan med mama och en filt. Det är inte ofta man får tid att sitta i lugn och ro och läsa en tidning...