Skojlandet Örebro

Länk till Busandebarns hemsida fylld med skoj!
Vi besökte skojlandet i Örebro.
Man betalar för varje barn över 1 år och man får inte ta med sig matsäck utan olika maträtter och godis finns att köpa där, även barnmat finns. Är man allergisk mot något i maten så är det däremot svårare att köpa något där.
Det finns internet för föräldrarna att låna när barnen leker. Från datorerna har man full överblick över lokalen och man ser barnen hela tiden. Studsmattorna finns i ett speciellt rum men det finns en stor tv-monitor på väggen och vidoeövervakning vid mattorna, så man ser barnen även om de är och hoppar. Det finns förutom det som visas på bilderna nedan: bowling med plast käglor, olika kiddyrides (de kostar en femma att åka), samt olika spel och spelautomater som är gratis, det finns också en hel del annat som jag inte tänker räkna upp här.
För att komma till bollhavet går man antingen in genom dörren eller så åker man den stora rutschkanan ner. Mycket skojigt!

Det finns en babyhörna med saker för de minsta barnen.

Studsmattorna var roliga och favoritstället att vara på, det finns tre studsmattor.

 På övervåningen finns det bollar av alla de slag att leka med och innebandyklubbor

Ett piratskepp med en rutschkana som går ner till bollhavet

Babyhörnan

Fler saker i babyhörnan

Barnen tyckte att det var skojigt att leka här och de hade fullt upp.
Jag som vuxen tycker att stället är helt okej men det är ganska rörigt då allt är ställt på en stor öppen yta. Det är ingen speciell hörna för spel eller andra saker utan det är blandat i hela rummet. Efter att ha besökt andra lekland så får det här stället ett ganska så lågt betyg, 2 av 5 möjliga. Det som är positivt är att det är ett litet ställe och man har överblick över lokalen, rörigheten och utformningen drar ner betyget.