Det är verkligen inte meningen att jag ska få åka till barnmässan!

I morse vaknade vi tidigt för att göra oss i ordning för att åka dit. Vi satte oss i bilen och när vi åkt en stund så kom jag att tänka på att det inte stått något i tidningarna om mässan. Det var ju konstigt eftersom de alltid brukar göra reklam långt i förväg.
Jag bad sambon att kolla vad den 28 mars var för dag, jo det var också en lördag! Hur stor är chansen för att den 28:e ska vara samma dag två månader i rad?? Inte stor, det är nog bara möjligt när februari har 28 dagar. Vi ringde till sambons syster så att hon fick gå in på hemsidan och se efter om jag sett fel på månad, hur jag nu kunnat gjort det då jag varit inne på deras hemsida minst 10 gånger, varav en i morse!

Hon bekräftade det vi kände på oss att jag hade sett fel på månad! Barnmässan är i mars!

Åhh va arg jag blev, jag hade ju verkligen sett framemot att gå på mässa och barnen hade också sett framemot detta!
Det som jag är mest arg över är att den 28 mars kan jag inte åka på mässan, jag har salstenta den dagen på universitetet :(
 Det jag hoppas på nu, är att tentan är tidigt på morgonen så att jag kan åka dit efter tentan. Jag hoppas verkligen att den är det för annars måste jag vänta ännu ett år.

Det som vi gjorde idag var att vi åkte hem till barnens farmor och farfar och hälsade på. De bor på landet så vi var ute där en stund på dagen för vädret var verkligen jätte härligt idag!

Måste också nämna att igår åkte vi pulka! Det var jätte skojigt och jag filmade med mobilen. Så om jag får in filmen på datorn så ska jag lägga ut den här under "jag vill ha tips på...aktiviteter". Ska försöka lägga in detta under kvällen när barnen sover.

Nu ska vi iallafall äta tacos och ha det mysigt och se på melodifestivalen!
Vi besökte skojlandet i Örebro.
Man betalar för varje barn över 1 år och man får inte ta med sig matsäck utan olika maträtter och godis finns att köpa där, även barnmat finns. Är man allergisk mot något i maten så är det däremot svårare att köpa något där.
Det finns internet för föräldrarna att låna när barnen leker. Från datorerna har man full överblick över lokalen och man ser barnen hela tiden. Studsmattorna finns i ett speciellt rum men det finns en stor tv-monitor på väggen och vidoeövervakning vid mattorna, så man ser barnen även om de är och hoppar. Det finns förutom det som visas på bilderna nedan: bowling med plast käglor, olika kiddyrides (de kostar en femma att åka), samt olika spel och spelautomater som är gratis, det finns också en hel del annat som jag inte tänker räkna upp här.
För att komma till bollhavet går man antingen in genom dörren eller så åker man den stora rutschkanan ner. Mycket skojigt!

Det finns en babyhörna med saker för de minsta barnen.

Studsmattorna var roliga och favoritstället att vara på, det finns tre studsmattor.

 På övervåningen finns det bollar av alla de slag att leka med och innebandyklubbor

Ett piratskepp med en rutschkana som går ner till bollhavet

Babyhörnan

Fler saker i babyhörnan

Barnen tyckte att det var skojigt att leka här och de hade fullt upp.
Jag som vuxen tycker att stället är helt okej men det är ganska rörigt då allt är ställt på en stor öppen yta. Det är ingen speciell hörna för spel eller andra saker utan det är blandat i hela rummet. Efter att ha besökt andra lekland så får det här stället ett ganska så lågt betyg, 2 av 5 möjliga. Det som är positivt är att det är ett litet ställe och man har överblick över lokalen, rörigheten och utformningen drar ner betyget.
Äntligen blir det av!!!
I morgon bär det av till barnmässan i Karlstad. Jag har velat åka dit i snart 5 år, men det har alltid kommit något ivägen..men nu ser det ut som om inget kan stoppa oss.
Martin ser framemot att träffa Rorry racerbil som ska vara där. Noel kommer nog mest att gilla brandbilen och polisbilen som oxå kommer att vara där, för han är verkligen tokig i bilar och framför allt lastbilar.
Jag själv ser fram emot de aktiviteter som kommer att finnas där och det som kommer att visas på scenen, tex en modevisning! Pappa får mest följa med för att han måste, han är nog inte så intresserad, men vem vet han kanske är den som drar iväg oss nästa år!
 Det ska också bli kul att se vilka som ställer ut. Ska kika lite extra på Nöjesfabriken, för de har öppnat ett nytt lekland som vi inte besökt än. ser det bra ut så åker vi nog dit inom en överskådlig framtid :D

Idag ska vi ut och åka lite pulka i lekparken sen ska vi baka chokladbollar inför kvällens festligheter hos barnens kusin.
filmen hyrde vi igår istället för idag eftersom vi ska bort.
Det är ju ett helt underbart väder ute jag kan riktigt känna våren i luften även om det är en stund kvar. Nu ska Noel bara sova färdigt sen så ska vi äta lite och gå ut!

Våriga hälsningar Mamma