Paketspel


Under nyårsaftonskvällen kommer vi att spela ett spel som är roligt för stora som små.

Varje person som är med köper ett paket för en summa som man bestämt tillsammans, tex 30 kr. Man kan då välja att köpa 3 saker för 10kr, 1 sak för 30kr eller varför inte 30 saker för 1kr st. Vad paketet innehåller är upp till var och en. Godis är alltid populärt, men även lite mer udda saker brukar vara roliga, tex braständare, prydnadssaker, tomtebloss, tialotter, strumpor, skruvmejslar mm. Bara fantasin sätter gränser!
Varje paket ska vara inslaget så att man inte kan se vad det innehåller.

Spelet går till såhär:

Alla lägger sina paket i en hög på mitten av bordet. Nu behövs två tärningar. Alla slår tärningarna i tur och ordning, den som får lika antal prickar på båda tärningarna får ta ett paket. Paketet får ligga vid den personen men paketet får inte öppnas. När alla paket som låg i mitten av bordet är tagna, då får man öppna sina paket.

Nu vrider man upp en äggklocka utan att titta på hur mycket man vridit upp den. Ställ den på en plats så ingen ser den men så att den hörs när den ringer. Spelet fortsätter precis som förut, men nu när man vet vad paketen innehåller så kan man ta den sak man helst vill ha när man får två lika på sina tärningar. Spelet fortsätter fram tills dess att klockan ringer då får man behålla de paket man har framför sig.

Det här spelet är jätte roligt för man vet aldrig vilka paket man får eftersom man kan bli av med de saker man har "roffat" åt sig. Vissa kanske får gå hem jätte många paket och någon kanske inte får något alls. Så är barnen känsliga för att bli av med saker kanske de inte ska vara med eller så får de lära sig.

Ha så roligt ikväll!

Gott Nytt år!

Förlåt alla mina läsare!

Jag har verkligen inte haft tid att logga in på bloggen och absolut inte haft tid med att göra några pyssel! Jag har haft praktik mellan 08 och 17 varje dag och sedan är det hemmet och barnen som gäller och även skolarbete, så bloggen har fått stå åt sidan.
Jag vet att det är några som väntar på alla julpyssel som jag skulle göra och jag ska försöka ta mig tid till att göra dem snart! Jag hoppas bara att ni har tålamod att vänta...

I helgen skulle jag vilja baka pepparkakor och sedan är det julstädning och tomtar som ska fram. Kankse skulle jag kunna hinna med något julpyssel på söndag som jag kan lägga ut under söndag kväll.
Helgen vid 4 advent och dagarna efter det har jag också tid att göra vad jag vill eftersom jullovet har börjat då, så då hoppas jag att det blir mycket julpyssel :D

Ni får hålla utkik så ni också hinner göra dessa julpyssel. Jag kommer inte att göra några avancerade saker, men jag kan redan nu säga åt er att börja samla många tomma toalettrullar :D

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig tid fram till jul!

Vi hörs snart igen!