Lek- Gömma nyckel

Länk till Busandebarns hemsida fylld med skoj!
 
 

Det här är en rolig lek att leka antingen två stycken eller varför inte jätte många barn!

En person tar med sig en nyckel eller annan sak (varför inte en presentpåse vid ett kalas) och går in i ett rum och gömmer den, de andra får inte se in i rummet under tiden.

Nu kan man antingen låta alla barnen gå in i rummet och leta eller låta dem gå in en och en.
Om barnen ska gå in en och en för att hitta en varsin sak, kan man göra det på tid och se vem som hittade sin sak fortast. 
Om man har en större yta, t ex ett helt hus så kan man ha gömt något till varje barn och barnen får bara ta den saken som är avsedd för dem. Detta kan man göra genom att sätta namn eller bild på saken/påsen.

Innan barnen går in i rummet/huset så måste de fråga fågel, fisk eller mittemellan. Får de svaret fågel är saken gömd högt upp; fisk, då är saken gömd långt ner och mittemellan är mittemellan, varken högt eller lågt.

Har man gömt en sak som alla ska leta efter eller om man är två som leker så kan den som gömt nyckeln stå med i rummet och säga om det är varm eller kallt. Varmt, då är barnen nära den gömda saken, är det kallt är de långt borta från saken.
Detta brukar göra leken mycket rolig då alla får en ledtråd till vart nyckeln kan vara och alla vill ju hitta nyckeln först!