Film- Ronja Rövardotter

Länk till Busandebarns hemsida fylld med skoj!
 

Filmen Ronja Rövardotter handlar om Ronja som föds i Mattisborgen under en åsknatt.
Hon lever i Mattisborgen tills den dag hon är så stor att hennes föräldrar Mattis och Lovis tycker att hon ska lära sig att klara sig själv utanför Mattisborgen.
När hon ger sig av säger hennes far åt henne att akta sig för vildvittror, grådvärgar och Borkarövare. Självklart träffar hon alla dessa och många fler underliga och roliga figurer ute i skogen.
Mattisrövarnas värsta fiender är Borkarövarna. Ute i skogen träffar Ronja Birk Borkason som är son till Borka, Mattis värsta fiende. De två blir bästa vänner och ska de bara kunna träffa varandra i smyg eller finns det ett sätt för dem att leka tillsammans utan att hålla det hemligt?

Jag älskar Astrid Lindgrens alla filmer för de är så naturliga och rakt på sak. Här springer Mattisrövare sprittsprångande nakna utan att det är något konstigt med det. Mattis och Borka slåss, men ändå på ett sjysst sätt. Det finns inget som är tillgjort med någon av hennes filmer  och varje karaktär har sin tydliga personlighet.
Ett plus i filmen är också all musik som förekommer, jag älskar när Mattisrövarna tar ton och sjunger sina sånger i stämmor.
Miljön och omgivningarna sätter fart på fantasin och man önskar att man själv var där.
Martin tittade för första gången på hela Ronja filmen idag och han skrattade ibland och tyckte att filmen var bra. Sitter Martin stilla en hel film så är det ett bra betyg och denna filmen såg han till slutet!