The time has come!!

Now the time has come.....

(ljud från hajen filmen, sedan: ett isande skrik hörs)

FOR THE DENTIST!!

Idag var jag till tandläkaren! Jag skäms för att säga det, men jag har inte besökt en tandläkare sedan 2001. Gissa om jag var nervös, mardrömsbilder om hur alla tänder måste dras ut för att det var för mycket hål snurrade i huvudet.

Skulle jag våga att öppna munnen för tandläkaren och visa mina hemska tänder!? En lagning som jag gjorde när jag var liten har ramlat bort så att all mat vill fastna där, jag använder tandtråd flera gånger om dagen där för att få bort maten *ofräscht*

Skulle hon säga att jag var ett hopplöst fall, att inget kunde göras?

Som tur var så gick det hyfsat bra, tanden måste lagas som fyllningen har trillat bort från, men det visste jag redan. Sedan har jag två hål som ska lagas, det är inte så farligt för att inte ha varit hos tandläkaren på 8 år!

Annars tyckte hon att jag hade fina tänder och ett friskt tandkött :D så efter det betyget kan man ta tre lagningar...men nästa mardröms historia blir väl när jag ska betala hela kalaset!!!

TO BE CONTINUED.....

Spruthuset i Storfors


I Lördags hade spruthuset öppet i Storfors så vi begav oss dit för att titta lite.


Inne i spruthuset, som är en gammal brandstation, kan man titta på olika brandredskap som har använts genom tiderna.
Det var roligt att se hur brandredskapen har förändrats genom tiderna. Från stora fat som man hade vatten i för att sedan med hjälp av hinkar ösa vattnet på elden, till handdrivna pumpar och dagens brandbilar.

  

Martin och Noel gillade också att titta på brandbilarna, de andra redskapen kanske inte var så roliga för dem, men för lite större barn kan det vara roligt.

 Inne i lokalen finns även information om de olika sakerna och även annan information om andra saker som har med brand och brandsläckning att göra. Man kan även se olika kläder, hjälmar och andra saker som tillhörde en brandman.

Det är inte så bra öppettider i spruthuset så vill man besöka brandmuseet är det bäst att kontakta Storfors turistbyrå för öppettider och annat.

spruthusets hemsida kan man läsa mer om värmlands brandhistoria och även se bilder av de redskap som användes.

Lek- Gömma nyckel

 
 

Det här är en rolig lek att leka antingen två stycken eller varför inte jätte många barn!

En person tar med sig en nyckel eller annan sak (varför inte en presentpåse vid ett kalas) och går in i ett rum och gömmer den, de andra får inte se in i rummet under tiden.

Nu kan man antingen låta alla barnen gå in i rummet och leta eller låta dem gå in en och en.
Om barnen ska gå in en och en för att hitta en varsin sak, kan man göra det på tid och se vem som hittade sin sak fortast. 
Om man har en större yta, t ex ett helt hus så kan man ha gömt något till varje barn och barnen får bara ta den saken som är avsedd för dem. Detta kan man göra genom att sätta namn eller bild på saken/påsen.

Innan barnen går in i rummet/huset så måste de fråga fågel, fisk eller mittemellan. Får de svaret fågel är saken gömd högt upp; fisk, då är saken gömd långt ner och mittemellan är mittemellan, varken högt eller lågt.

Har man gömt en sak som alla ska leta efter eller om man är två som leker så kan den som gömt nyckeln stå med i rummet och säga om det är varm eller kallt. Varmt, då är barnen nära den gömda saken, är det kallt är de långt borta från saken.
Detta brukar göra leken mycket rolig då alla får en ledtråd till vart nyckeln kan vara och alla vill ju hitta nyckeln först!

MaryKay visning

Bilden är lånad från MaryKay.se

Den 7 september så ska jag ha en MaryKay visnings/session hemma hos mig. Vi kommer att få sminka oss och prova olika produkter. Tjejen som kommer, kommer även att prata med oss en och en, för att vi ska få en privat analys av vår hud och vilka produkter som är bra att använda för just mig.

Det kommer att bli jätte roligt att prova på MaryKay, för jag hann tyvärr inte med att prova på MaryKay under mammagalan eftersom min buss skulle gå så tidigt.

Nu måste jag bara börja bjuda in lite folk. 4st är bjudna men jag ska bjuda över tio stycken för det är ju alltid några som lämnar återbud.

Sen ska jag börja fundera över vad jag ska bjuda på och om det ska vara något mer att göra under tiden som alla får sin privata analy... (hjärnan går på fullvarv nu :D)

 

Förslag mottages gärna!

Hur har ni gjort under er MaryKay visning eller under en annan visning?